Skip to content Skip to footer

  +36 1 465 3100      +36 1 465 3131      kapcsolat@medicover.hu

Molekuláris mikrobiológiai tesztek kórokozók kimutatására PCR-rel és humángenetikai vizsgálatok

Miért fontos a laborvizsgálat?

A laborvizsgálatok segíthetnek a jelentkező panaszok hátterében álló betegségek feltárásában, vagy adott esetben ezek kizárásában.

Fontos azonban kiemelnünk, hogy egy laboratóriumi vizsgálat eredménye önmagában nem jelent diagnózist, csak a kapott eredményeket tartalmazza a lelet. A diagnózist, terápiát illetve kezelési javaslatot – a laborvizsgálatokat elrendelő – szakorvosától vagy kezelőáorvostól kap.

Minden laborvizsgálati eredménnyel keresse fel kezelőorvosát!

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Genetikai vizsgálatok

Molekuláris mikrobiológiai tesztek kórokozók kimutatására PCR-rel

PCR teszttel a mikróba DNS/RNS állománya alapján a mikróba jelenléte kimutatható.

A PCR (polymerase chain reaction) azaz a polimeráz-láncreakció egy olyan molekuláris biológiai technológia, amely lehetővé teszi a DNS egy kis darabjának megsokszorozását vizsgálat céljára. Fertőző betegségek esetén közvetlenül a fertőzés után elvégezhető, így jóval a tünetek megjelenése előtt lehetővé válik a diagnózis felállítása és idejében megkezdhető a kezelés. A PCR technológia lehetővé teszi a fertőzés kimutatását akkor is, ha az immunválasz valamiért elmarad, illetve a vizsgálat nem ad álpozitív eredményt korábban lezajlott fertőzések esetén sem.

Humángenetikai vizsgálatok

A genetikai laborvizsgálatok a betegségre való hajlam megállapítására alkalmasak, ami segítség lehet, hogy tegyünk a betegség kialakulása ellen (pl. életmódváltás, megelőzés).

Egy genetikai vizsgálatot mindenkinél csak egyszer kell elvégezni, mert a genetikai állományunk a szülőktől kapott örökítőanyag, ami nem változik meg életünk során.

Elérhető vizsgálatok

Molekuláris mikrobiológiai tesztek kórokozók kimutatására PCR-rel

Molekuláris mikrobiológiai tesztek kórokozók kimutatására PCR-rel és humángenetikai vizsgálatok - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link