Skip to content Skip to footer

Immunológiai laborvizsgálatok

Miért fontos a laborvizsgálat?

A laborvizsgálatok segíthetnek a jelentkező panaszok hátterében álló betegségek feltárásában, vagy adott esetben ezek kizárásában.

Fontos azonban kiemelnünk, hogy egy laboratóriumi vizsgálat eredménye önmagában nem jelent diagnózist, csak a kapott eredményeket tartalmazza a lelet. A diagnózist, terápiát illetve kezelési javaslatot – a laborvizsgálatokat elrendelő – szakorvosától vagy kezelőáorvostól kap.

Minden laborvizsgálati eredménnyel keresse fel kezelőorvosát!

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

blank

Immunológiai vizsgálatok

Az immunológiai laborvizsgálatok a szervezet védelmét ellátó rendszer működését vizsgálják. Az immunrendszer normál esetben a szervezetünkben található „saját” és „idegen” molekulák (antigének) megkülönböztetése révén igyekszik megvédeni szervezetünket a számára idegen vírusoktól, baktériumoktól. Első lépésként felismeri ezeket, majd ellenanyagokat kezd termelni.  Ezen az ellenanyagok szintje mérhető a laborvizsgálatok során.

Segítségükkel felderíthetők a visszatérő fertőzések okai, az immunhiányos betegségek, valamint az autoimmun betegségek is.

Autoimmun vizsgálatok

Az autoimmun betegségekben az szervezet immunrendszere saját sejtjei, szövetei, szervei, szervrendszere ellen termel ellenanyagokat. Ezeket autoantitestnek nevezzük. Az autoimmunbetegségek diagnosztikáját a laboratórium autoantitest kimutatással és speciális immunológiai laboratóriumi tesztekkel támogatja.

Elérhető vizsgálatok

Üzenjen nekünk!

close-link
blank
close-link