Skip to content Skip to footer

  +36 1 465 3100      +36 1 465 3131      kapcsolat@medicover.hu

Emlő ultrahang vizsgálat

Mi a vizsgálat célja?

Az emlők ultrahangos vizsgálata – emlő ultrahang – sugárterheléssel nem járó, fájdalommentes vizsgálat. A vizsgálat az emlők szöveti- és szerkezeti elváltozásainak (ciszta, daganat, stb.) kimutatására alkalmas.

A nőknél előforduló, leggyakoribb daganatos megbetegedés az emlő daganat. Magyarországon több mint 7000 új beteget diagnosztizálnak évente. Az emlő daganat több mint 2000 nő halálát okozza hazánkban éves szinten. Korai stádiumban történő diagnosztizálás esetén azonban a betegség nagyon jó eséllyel gyógyítható.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Emlő ultrahang vizsgálat

Mikor javasolt az emlő ultrahang vizsgálat elvégzése?

35 éves kor alatt az emlők szöveti- és szerkezeti elváltozásainak (ciszta, daganat, stb.) kimutatására az emlő ultrahang ajánlott, míg a 35 év feletti nők esetében az ultrahang a mammográfia, illetve adott esetben az emlő tomoszintézis kiegészítő vizsgálataként alkalmazandó.

A fájdalommentes ultrahang vizsgálatot háton és oldalt fekve végezzük. A mellek mellett a jobb és bal oldali hónalj árkokat is megvizsgáljuk.

Az emlő ultrahang vizsgálat terhesség esetén is elvégezhető.

A vizsgálat különleges előkészületet nem igényel.

Az emlő ultrahang vizsgálat menete

A vizsgálat megkezdésekor a szakorvos a vizsgált felületet ultrahang géllel keni be, mely segíti az ultrahang hullámok terjedését, hogy a szövetekről visszaverődve pontos képet kapjunk azok állapotáról.

Az ultrahangfejet a szakorvos a vizsgálat ideje alatt különböző irányokból, illetve testhelyzetekben mozgatja a páciens bőrfelületén.

Az emlő ultrahang a mammográfiával és az emlő tomoszintézissel szemben már fiatalabb korban is elvégezhető. Segítségével a tapintás útján még nem érzékelhető elváltozás is láthatóvá válik, illetve annak szerkezetére, valamint összetételére is következtetni lehet.

Emlő ultrahang
Emlő ultrahang vizsgálat - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link