Skip to content Skip to footer

  +36 1 465 3100      +36 1 465 3131      kapcsolat@medicover.hu

Fogászati laboratóriumi tesztek

A Medicover fogászatain széleskörű kezeléseket kínálunk az egyszerűbb fogtöméstől (esztétikus, inlay, onlay) és gyökérkezeléstől (hagyományos, lézeres) kezdve a fogfehérítésen át a fogpótlásig, fogsorok készítéséig és fogimplantátumok beültetéséig.

Szakorvosaink kizárólag minőségi anyagokkal és korszerű módszerekkel végzik a kezeléseket. Koronáinkat porcelánból (fémkerámia), préskerámiából vagy cirkóniumból készítjük, míg implantátumainkat titániumból.

A beavatkozások során számos idegen anyaggal érintkezik szervezetünk, melyek immunválaszt válthatnak ki. Ebből adódóan a fogászati kezelések, például implantátum beültetése vagy gyökérkezelés következtében esetlegesen fellépő panaszok hátterében testünk allergiás reakciója állhat, nem pedig a szakorvos nem megfelelő színvonalú munkája.

Allergia esetén az immunrendszer a fogászati beavatkozások során használt anyagokra ellenanyagok termelésével, és olyan immunválasszal reagál, mely a beültetés és a kezelés hatásfokát rontja.

Implantátum beültetés

RANTES teszt, CCL5 kemokin meghatározás

Szájüregi elváltozásokban az állkapocsi csontvesztéssel járó gyulladásos folyamatokban a CCL5 kemikon mérése fontos lehet. A CCL5 mérésének kiemelkedő szerepe van a különböző okú csontelhalások differenciálásában.

Merkaptánok és tioéterek okozta túlérzékenység

A merkaptánok és tioéterek okozta túlérzékenység vizsgálat kizárólag a Medicover Kórházban érhető el, a mintavétel csak kedd reggelenként lehetséges.

Egy gyökérkezelés során a legügyesebb fogorvosok sem tudják teljesen eltüntetni a hátramaradt szöveteket és mikroorganizmusokat a gyökércsatornából. A merkaptánok és tioéterek okozta túlérzékenység teszt arra alkalmas, hogy más vizsgálatokkal (pl. nagy érzékenységű képalkotó eljárásokkal) kiegészítve felderítse a szisztémás gyulladás lokális, szájüregből eredő okát.

Speciális allergia LTT teszt fogászati fémekre, kerámiára és cementre

A speciális allergia LTT teszt fogászati fémekre, kerámiára és cementre vizsgálat kizárólag a Medicover Kórházban érhető el, a mintavétel csak kedd reggelenként lehetséges.

A gyökérkezelés során használt tömőanyagok, mint a fémek, a kerámiák és a cement is potenciális allergének lehetnek. Fogászati kezelést követően, ha a szájon és arcon kiütések, fogínygyulladás (periodontitis) vagy a test bármely részén kiütések jelennek meg, illetve fáradékonyság, alvási problémák, izom- és ízületi fájdalmak, fejfájás, migrén, esetenként autoimmun tünetek jelentkeznek, érdemes a fogászati kezelőanyagok által kiváltott allergiára gyanakodni.

Periodontitishez kötődő mikrobák DNS-analízise, szájüregi mikrobiom vizsgálata

A periodontitis kezelése a gyulladást kiváltó mikrobák analízisével nagyban elősegíthető. Számos esetben fontos lehet a periodontitist okozó baktériumok megismerése: meghatározhatóvá válnak azok a területek, melyek nagyobb szöveti károsodásnak vannak kitéve, egyszerűsödik a megfelelő antibiotikum-terápia kiválasztása és monitorozhatóvá válik a gyógyulás folyamat.

Titánérzékenység vizsgálata

A titánérzékenység vizsgálat kizárólag a Medicover Kórházban érhető el, a mintavétel csak kedd reggelenként lehetséges.

A fémekkel ellentétben a titán nagyon ritkán okoz allergiás reakciókat. A titán okozta nemkívánatos reakciók oka a beültetés után kialakuló oxidálódott titánrészecskék reakciója. Ezek a részecskék az implantátum környezetében olyan gyulladásos reakciókat indíthatnak el, amelyek súlyos esetben az implantátum elvesztéséhez vezethetnek.

Fogászati laboratóriumi tesztek - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link