Mammográfia

Az emlőrák a vezető daganatos megbetegedés a nők körében, amelynek a kialakulása könnyen megelőzhető lenne a rendszeres szűrővizsgálatok igénybevételével. A megelőzésben fontos szerepet játszik az önvizsgálat, valamint a további vizsgálatok, mint az emlőultrahang és a mammográfia elvégzése. A szakemberek reményei alapján a rendszeresen tartott szűrővizsgálatoknak köszönhetően hazánkban is csökken a mellrákban elhunyt nők száma. Kollégáink elkötelezettek a mellrák elleni küzdelem mellett és a hatékonyabb kezelést segítő diagnosztikai folyamatok elősegítésében.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

A mammográfiás szűrés

Mammográfia

A szűrés során mindkét emlőről kétirányú mammográfiás felvételt készítünk, amelyet a fizikális vizsgálat, az egyéni és családi kórelőzmény-felvétel, valamint a rizikófaktorok felmérése előz meg. A mammográfiás felvétel elkészítése körülbelül 5 percig tart.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A felsőtestet szabaddá kell tenni, hogy a mellek vizsgálhatóak legyenek. Ezt követően a röntgengép elé kell állni, és a melleket rá kell helyezni a röntgen filmet tartalmazó felületre. A vizsgálat nem jár fájdalommal, a képalkotó eljárás pedig alacsony energiájú ionizáló sugárzással történik, így kismértékű a sugárterhelés. Az elkészített felvételek ezután szakorvos által kiértékelésre kerülnek.

Némely esetben a pontos diagnózis felállításához további vizsgálat szükséges, mely lehet kiegészítő speciális röntgenfelvétel vagy ultrahang vizsgálat.

Hogyan vehetem igénybe a mammográfiás vizsgálatot?

A vizsgálat elvégzéséhez papír alapú orvosi javaslat szükséges, amelyet a háziorvos, vagy szakorvos ír fel. A kor előrehaladtával nő a mellrákban való megbetegedés kockázata, a legnagyobb rizikófaktorral a 45-65 év közötti nők rendelkeznek, így részükre a minimum kétévenkénti szűrővizsgálat kötelező. Természetesen bármilyen gyanú merül fel a mellrák jelenlétére, úgy kortól függetlenül is lehetőség van a vizsgálat elvégzésére.

Hol történik a mammográfiás vizsgálat?

A mammográfiás vizsgálatot a Medicover Alkotás Point Klinikán végezzük, ahol a Siemens Mammomat 1000 mammográfiás készülék áll rendelkezésünkre, melyet nagy betegszámra tervezett szűrőrendszerrel alakítottak ki és a kiváló képminőség mellett számos – a kényelem és a bizalom inspirálta – hasznos funkcióval is rendelkezik.

Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 
close-link
Laborcsomag árkalkulátor
 
1
1
1

Amennyiben az elvégzett laborvizsgálatok térítési díjának összege nem haladja meg a 4 000 Ft-ot,
akkor minimális 4 000 Ft vizsgálati díjat számítunk fel.


ÖsszesenFt
close-link