Skip to content Skip to footer

  +36 1 465 3100      +36 1 465 3131      kapcsolat@medicover.hu

Gyógymasszázs

A gyógymasszázs a fizioterápián belül egy olyan gyógymasszőr által végzett kezelés, amelyet mindig orvosi indikációra alapján nyújtunk. Célja a rehabilitáció, a legtöbbször csak a megbetegedett testrészre koncentrál. A gyógymasszázs – gyógyászati céllal, az orvos utasítására és előírásának megfelelően végzett masszázsforma, amelynek alapját a svédmasszázs fogásai képezik.

A gyógymasszázs magába foglalja a svéd-, szegment-, kötőszöveti és perioszteális (csont) masszázst. A masszázst követően, a megfelelő kimozgatásokat, illetve mobilizációs technikákat alkalmazza a masszőr.

Ezek a technikák az ízületek regenerációját,  a letapadt izmok ellazítását, vérbőséget okozva csillapítják a fájdalmat is.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Hol vehető igénybe a vizsgálat? Válasszon Klinikát!

A reumatológiai és ortopédiai problémák estében a gyógymasszázs gyakran ajánlott kiegészítő kezelésként gyógytornával együtt, mert a masszázzsal a tornára előkészített izmok könnyebben és jobban terhelhetők, illetve a tornát követően a masszázs segítségével lazítjuk az izmokat.

Gyógymasszázs a Medicoverben

Gyógymasszőreink az orvosi előírások és a páciens igényeihez igazodóan választják ki a megfelelő masszázsterápiát.

Minden kezelésen a kezelőorvossal, a gyógytornásszal és a fizioterapeutákkal közösen dolgoznak, hogy az adott állapot javítása és a pozitív hatások hamarabb érezhetőek legyenek.

Amennyiben szakorvosa masszázst javasol, akkor ajánlott a kezelés sorozatot 30 napon belül meg kell kezdeni és a legjobb eredmény érdekében 2 hónapon belül be is fejezni. Természetesen amennyiben a kezelés során egyéb egészségügyi probléma jelentkezik, akkor a kezelés sorozat a szakorvossal egyeztetve megváltoztatható.

Hogyan történik a masszázs?

  • Mindig speciális masszázságyon történik
  • A masszázs szabad bőrfelületet igényel, általában fehérneműben történik, de a kezelendő terület kivételével a test többi része be van takarva
  • A kezelés időtartama 20-25 perc
Gyógymasszázs - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link