Skip to content Skip to footer

  +36 1 465 3100      +36 1 465 3131      kapcsolat@medicover.hu

Húgyhólyagdaganat eltávolítása műtét

A húgyhólyagdaganat eltávolítása műtét során eltávolításra kerül a húgyhólyag űrterében lévő elváltozás, növedék. A rosszindulatú hólyagdaganat veszélye abban áll, hogy amennyiben későn kerül felfedezésre, úgy a húgyhólyagfal mélyebb rétegeibe is bejut és távoli áttéteket képez.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Húgyhólyagdaganat eltávolítása műtét

Hogyan alakul ki a húgyhólyagdaganat?

A hólyagdaganat kialakulhat HPV fertőzéshez köthetően, örökletes tényezők miatt, vegyszerek hatására (pl: kátrány, anilin). Fontos tudni, hogy a tünetek jelentkezéséig hosszú idő telik el, a hólyagdaganat évekig felismerés nélkül maradhat.

Mik a húgyhólyagdaganat tünetei?

Fájdalmatlan, szemmel jól látható véres vizelet ürítés, mely jelentkezését követően megszűnik és esetleg csak hetek vagy hónapok múlva ismétlődik meg.

Hogyan ismerhető fel a húgyhólyagdaganat?

Egyszerű szűrő jellegű hasi ultrahang vizsgálattal az esetek jelentős részében felismerhető, ha a páciens a vizsgálaton telt húgyhólyaggal vesz részt.

Gyanú esetén az urológiai vizsgálat részeként hólyagtükrözést végzünk, amellyel egyértelművé tehető a daganat megléte.

Mi a húgyhólyagdaganat?

Hogyan kezelhető a húgyhólyagdaganat?

A bizonyítottan fennálló hólyagdaganat esetén nem lehetséges konzervatív kezelést alkalmazni, egyedül a műtét ad megoldást a problémára. A műtét során áttekintjük a húgyhólyagot és a szemmel látható elváltozást az ép hólyagfalig kimetsszük, eltávolítjuk. Ezután az eltávolított elváltozást teljes egészében szövettani vizsgálatra küldjük. A szövettani eredmény birtokában tudjuk meghatározni a további kezelés szükségességét. A műtét után valószínűleg szükség lesz további kezelésekre is, ezeket kezelőorvosával tudja egyeztetni.

Mikor indokolt a műtét?

A fölfedezett daganat esetében minden egyes esetben műtétet kell végezni.

Húgyhólyagdaganat eltávolítása műtét

Mi történik a húgycsövön keresztüli húgyhólyagdaganat eltávolítása műtét során?

A páciens és az altatóorvos által közösen eldöntött érzéstelenítési mód alkalmazása után a húgycsövön keresztül a húgyhólyagba operációs endoszkópot (reszektoszkópot) vezetünk. Áttekintjük a húgyhólyagot és a szemmel látható elváltozást az ép hólyagfalig kimetsszük, eltávolítjuk, majd gondos vérzéscsillapítás után a húgyhólyagba katétert rögzítünk.

Ugyanakkor, egyes esetekben – amikor apró elváltozást reszektálunk – nem helyezzük be a katétert a húgyhólyagba. Ezután az eltávolított elváltozást teljes egészében szövettani vizsgálatra küldjük.

Milyen veszélyei lehetnek a műtétnek?

Az orvostudomány mai állása szerint egy sebészi beavatkozás abszolút veszélytelenségét és a műtét teljes sikerét egyetlen orvos sem garantálhatja. Az orvosi beavatkozás általános veszélyei, mint pl.: fertőzések, utóvérzések stb. ezen beavatkozás esetén is felléphetnek. A műtét után a korábban eltávolított elváltozás kiújulhat, esetleg a húgyhólyag más részein is megjelenhet, illetve a húgycsőben szűkület alakulhat ki, valamint legsúlyosabb esetben a hólyagfal átlyukadhat, ami azonnali műtétet tehet szükségessé. A szövődmények kialakulásának esélyét jelentős mértékben befolyásolja, hogy milyen korábbi húgyhólyagműtétek történtek.

A műtéti szövődmények kialakulásához nagyban hozzájárulhat, hogy Önnek milyen egyéb társuló betegségei vannak, pl.: daganatos betegség, magas vérnyomás, elhízás, cukorbetegség, vérzékenység, vérképzőrendszeri betegség. A szövődmények kialakulását az Ön kora is nagyban befolyásolja. Általánosságban a szövődmények gyakorisága azonban az elvégzett műtétek számához viszonyítva elenyésző.

Mire számíthat a műtétet követően?

A beavatkozás után a húgyhólyag táján enyhe fájdalom jelentkezhet. A hólyagkatétert a műtét utáni napon vagy legkésőbb 1 héten belül kivesszük. Fertőzések megelőzésére, fájdalom csökkentésére orvosi utasításra gyógyszeres kezelés alkalmazandó. Kórházból történő távozás legkorábban a műtétet követő napon lehetséges. Kezelőorvosa mindenre kiterjedően tájékoztatja Önt a kezelés további lehetőségeiről, menetéről.

Műtét a Medicover Kórházban

Mik a kezelés elmaradásának következményei?

A beavatkozás elmaradásának következtében a daganat továbbterjedésének lehetősége és ezzel összefüggésben fellépő állapotromlás következhet be.

Mit foglal magába a húgycsövön keresztüli húgyhólyagdaganat eltávolítása műtét ára a Medicover Kórházban?

A transurethrális húgyhólyagdaganat eltávolítása műtét ára magába foglalja a műtét költségét, valamint a műtét utáni kórházi tartózkodás és az utólagos kontroll díját.

Az előzetes szakorvosi konzultáció, valamint a műtétet megelőző vizsgálatok díja nem képezi a műtéti díj részét, ezek költségéről érdeklődjön telefonos Ügyfélszolgálatunkon.

Kényelmi szolgáltatások

Modern, kellemes hangulatú, légkondicionált egyágyas szobában helyezzük el ügyfeleinket. Minden szobához saját fürdőszoba, hűtőszekrény és televízió tartozik, valamint ingyenes WIFI hozzáférés is elérhető. Ügyfeleinknek egyéni nővér felügyelet is biztosítunk, aki a tartózkodása alatt segíti az Ön folyamatos gyógyulását.

Medicover Egészségpénztáron keresztül szolgáltatásaink akár 20% adó-, és további 10% egyedi kedvezménnyel vehetők igénybe!
Részletek >>

Húgyhólyagdaganat eltávolítása műtét - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link