Skip to content Skip to footer

  +36 1 465 3100      +36 1 465 3131      kapcsolat@medicover.hu

Várandósgondozási csomagok
Várandósgondozási csomagok

Nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás

Mindannyian tudjuk, mennyire fontos egészségünk megőrzése és a felmerülő problémák időbeni kezelése. Ez különösen igaz a nőkre, hiszen a nőgyógyászati panaszok kellemetlenek, sokszor veszélyesek és mégsem gyakran említjük őket.

Medicover Kórház a beavatkozások széles skáláját nyújtja pácienseinek szakképzett, tapasztalt orvosok közreműködésével.

Amennyiben Önnek panaszai vannak, akár régóta fennálló akár akut, javasoljuk, hogy keresse fel nőgyógyászati szakrendelésünket. Orvosa meg tudja állapítani a problémák forrását, és szükség esetén javaslatot tesz műtét elvégzésére is.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Kórházunkban más intézményekből érkező javaslatokkal is fogadjunk Önt; műtéteinket a legkorszerűbb eljárásokkal, legtöbbször rövid, egynapos sebészet keretében végezzük, gondoskodva az Ön teljes kényelméről.

Magasan képzett kollégáink az alábbi nőgyógyászati beavatkozásokat végzik

A méh felépítése és rendeltetése

A női reproduktív rendszer bonyolultabb, mint a férfiaké. A női szerv petesejteket termel és képes hordozni, táplálni és védeni a fejlődő magzatot.

A méh (uterus) rendeltetése a megtermékenyített pete befogadásában áll, hogy benne a magzat kifejlődjön, majd érettségét elérve megszülessen. A méh egyrészt fellazult nyálkahártyájával és a méhlepény anyai részének alkotása útján táplálja a fejlődő magzatot. Másrészt pedig a magzat érettségének elérésekor, izomfalának összehúzódásaival biztosítja annak világra jöttét, megszületését.

Az emberi méh a kismedencében elhelyezkedő, fordított körte alakú szerv. Falát nagyrészt tömör simaizom alkotja. Hossza még nem szült állapotban 7-8 cm, szélessége mintegy 5 cm. Súlyát tekintve 90-120 grammot nyom. Már szült nőknél mérete valamivel nagyobb.

Felépítéséből adódóan a nőgyógyászok három részét különítik el: hüvely, méhnyak és maga a méh.

A méh felépítése

Nőgyógyászati konzultáció

A nőgyógyászati műtét előtt mindig vizsgálatokkal egybekötött alapos konzultáció szükséges. Ennek során nőgyógyásza megállapítja a fennálló problémák okát, és a diagnózis alapján gyógyszeres vagy műtéti kezelést javasol.

Amennyiben műtéti beavatkozásra kerül sor, nőgyógyásza minden esetben megállapítja, hogy elvégezhető-e az adott beavatkozás. Amennyiben altatásban végzendő műtétre kerül sor, nőgyógyásza leggyakrabban vérvételtmellkas röntgent, EKG-t követően hoz döntést aneszteziológus szakorvossal konzultálva.

A nőgyógyászati műtét előtti teendőket (diéta, gyógyszerek, előkészületek) minden esetben időben ismertetjük Önnel, hogy elég ideje legyen felkészülni és ne maradjanak félelmei, kétségei.

Nőgyógyászati műtétek

Műtéteink döntő többségét laparoszkópos módszerrel végezzük. Így lerövidül a műtéti és a gyógyulási idő, és nem utolsó sorban sokkal kisebb metszéseken keresztül elvégezhető a beavatkozás.

Ez az eljárás a szervezet számára sokkal kisebb megterhelést jelent, és esztétikailag is szebb sebgyógyulást eredményez. Előfordulnak olyan esetek is, amikor a laparoszkópos módszerek nem alkalmazhatóak biztonsággal, ilyenkor hagyományos hasi műtétet kell végezni.

Kivételes esetben előfordulhat a leggondosabb kivizsgálás ellenére is, hogy olyan elváltozást találunk a műtét során, ami a posztoperatív szakban hosszabb intenzív ellátást igényelne, vagy speciális beavatkozást tenne szükségessé. Ilyenek a kiterjedt hasi összenövések, előrehaladott stádiumban lévő rosszindulatú daganat. Ezekben az esetekben csak diagnosztikus beavatkozást végzünk és a műtét után a megfelelő ellátásról szakorvosunk részletesen tájékoztatja és segíti Önt.

Kényelmi szolgáltatások

Budapesti magánklinikánkon modern, kellemes hangulatú, légkondicionált egyágyas szobában helyezzük el ügyfeleinket. Minden szobához saját fürdőszoba, hűtőszekrény és televízió tartozik, valamint ingyenes WIFI hozzáférés is elérhető. Ügyfeleinknek egyéni nővér felügyelet is biztosítunk, aki a tartózkodása alatt segíti az Ön folyamatos gyógyulását.

Medicover Egészségpénztáron keresztül szolgáltatásaink akár 20% adó-, és további 10% egyedi kedvezménnyel vehetők igénybe!
Részletek >>

Nőgyógyászati műtétek, beavatkozások - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link