Skip to content Skip to footer

Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek laborvizsgálatok

Miért fontos a laborvizsgálat?

A laborvizsgálatok segíthetnek a jelentkező panaszok hátterében álló betegségek feltárásában, vagy adott esetben ezek kizárásában.

Fontos azonban kiemelnünk, hogy egy laboratóriumi vizsgálat eredménye önmagában nem jelent diagnózist, csak a kapott eredményeket tartalmazza a lelet. A diagnózist, terápiát illetve kezelési javaslatot – a laborvizsgálatokat elrendelő – szakorvosától vagy kezelőáorvostól kap.

Minden laborvizsgálati eredménnyel keresse fel kezelőorvosát!

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

blank

Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek

A vitaminok olyan szerves vegyületek, melyek nélkülözhetetlenek a szervezet számára a megfelelő működéshez, viszont előállításukra nem minden esetben képes, ezért tápanyagok formájában kerülnek a szervezetbe.

A vitaminok felszívódását és hasznosulását nagyban befolyásolják az ásványi anyagok, melyből eltérő mennyiségre van szüksége szervezetünknek. A vitaminokkal szemben azonban ásványi anyagok előállítására egyáltalán nem képes a szervezet, ezért ezeket minden esetben kívülről kell pótolni.

A nyomelemek azok az ásványi anyagok, melyek nagyon kis mennyiségben vannak jelen szervezetünkben, azonban fontos szerepet játszanak anyagcsere folyamataink működésében.

Változatos táplálkozás mellett biztosítható az ásványi anyagok, a nyomelemek, valamint a vitaminok bevitele, azonban egyes állapotok, vagy fokozott igénybevétel esetén előfordulhat, hogy további pótlásra van szükség. Hiányuk megfelelő táplálkozás mellett betegséget is jelezhet.

Elérhető vizsgálatok

Üzenjen nekünk!

close-link
blank
close-link