Skip to content Skip to footer

  +36 1 465 3100      +36 1 465 3131      kapcsolat@medicover.hu

Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek laborvizsgálatok

Miért fontos a laborvizsgálat?

A laborvizsgálatok segíthetnek a jelentkező panaszok hátterében álló betegségek feltárásában, vagy adott esetben ezek kizárásában.

Fontos azonban kiemelnünk, hogy egy laboratóriumi vizsgálat eredménye önmagában nem jelent diagnózist, csak a kapott eredményeket tartalmazza a lelet. A diagnózist, terápiát illetve kezelési javaslatot – a laborvizsgálatokat elrendelő – szakorvosától vagy kezelőáorvostól kap.

Minden laborvizsgálati eredménnyel keresse fel kezelőorvosát!

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek laborvizsgálatok

Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek

A vitaminok olyan szerves vegyületek, melyek nélkülözhetetlenek a szervezet számára a megfelelő működéshez, viszont előállításukra nem minden esetben képes, ezért tápanyagok formájában kerülnek a szervezetbe.

A vitaminok felszívódását és hasznosulását nagyban befolyásolják az ásványi anyagok, melyből eltérő mennyiségre van szüksége szervezetünknek. A vitaminokkal szemben azonban ásványi anyagok előállítására egyáltalán nem képes a szervezet, ezért ezeket minden esetben kívülről kell pótolni.

A nyomelemek azok az ásványi anyagok, melyek nagyon kis mennyiségben vannak jelen szervezetünkben, azonban fontos szerepet játszanak anyagcsere folyamataink működésében.

Változatos táplálkozás mellett biztosítható az ásványi anyagok, a nyomelemek, valamint a vitaminok bevitele, azonban egyes állapotok, vagy fokozott igénybevétel esetén előfordulhat, hogy további pótlásra van szükség. Hiányuk megfelelő táplálkozás mellett betegséget is jelezhet.

Elérhető vizsgálatok

Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek laborvizsgálatok - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link