Laborvizsgálati csomagok

A korszerű laboratóriumi diagnosztika hagyományos és high-tech módszereket egyaránt használ. Például a vastag- és végbél daganat diagnosztikában a széklet vér (weber) vizsgálatok mellett már elérhető a Septin-9 vizsgálat is, ami a legmodernebb, új tumor markere a daganatos megbetegedésnek.

A laborvizsgálati csomagok nem kizárólag egyes betegségek diagnosztizálását támogatják, hanem segítségükkel a betegségek lefolyását illetve a terápia hatékonysága is követhető (pl. pajzsmirigy hormon kezelés esetén a TSH szint figyelése vagy Syncumar szedése esetén az INR szintjének monitorozása).

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Hogyan készüljek egy laboratóriumi vizsgálatra?

A legtöbb vérvétel, így a laborvizsgálati csomagok esetében is reggeli éhgyomor javasolt (ami azt jelenti, hogy a vérvételig nem szabad ételt-italt fogyasztani), a vizeletminta esetében pedig a középsugaras minta (ami azt jelenti, hogy a mintavételkor a vizelet elejét nem fogjuk fel, csak közepét irányítjuk a mintavételi edénybe) számít értékelhetőnek. A megfelelő laboratóriumi vizelet és széklet minta biztosításához cikkünkben olvashat hasznos információkat.

Néhány laborvizsgálat esetében viszont speciális előírásokat kell betartani, leggyakrabban a vizsgálat előtti étkezést, a vizeletgyűjtést illetve a menstruációs ciklust figyelembe véve.

izulet

Csontanyagcsere laboratóriumi vizsgálatok

A csontanyagcsere laborvizsgálati csomagban (kálcium, foszfor, D-vitamin, hormonok vizsgálata) a csont ásványianyag összetételét, valamint a csontépítés és csontbontás paramétereit vizsgáljuk.

meh

Első fogamzásgátló használata előtti labor

A fogamzásgátló tablettát szedő nők az ismert hajlamosító tényezőktől függetlenül is gyakrabban kapnak vénás trombózist, mint azok, akik nem szednek fogamzásgátlót.

nutritiv

Ételallergia vizsgálati csomag -
Nutritív (táplálék) panel

Az ételallergia esetében a szervezet védekező rendszere tévesen úgy reagál bizonyos táplálékfélékre, mintha azok károsak lennének, ezért az immunrendszer sejtjei ellenanyagot termelnek.

nutritiv

Ételintolerancia laborvizsgálat

Összesen 46 étel esetében vizsgáljuk az élelmiszerek ellen termelt IgG típusú antitestek mennyiségét. Az IgG típusú ellenanyagot termeli a szervezet az ételekkel szemben.

alak

Felszívódási zavar laborvizsgálat

A vizsgálatok során az emésztőrendszerből felszívódó anyagok szintjét nézzük, vitamin és vashiányt keresünk, ill. a befolyásoló hormonok eltérését, valamint a glutén okozta bélbetegséget.

ffi

Férfi gyermekvállalás laborcsomag

A gyermekvállalás előtt álló férfiaknak szóló labor szűrőcsomag a máj, vese, vérképzőrendszer, pajzsmirigy, hormon és szénhidrát- anyagcsere vizsgálatát tartalmazza.

ffi

Férfi nemi hormonok laborvizsgálata

Férfi nemi hormonok laborvizsgálata során az egészséges férfi nemi hormon összetételének (FSH, LH, prolaktin, tesztoszteron, SHBG) laboratóriumi vizsgálata.

bel

Glutén okozta betegségek laborvizsgálat

A gluténnal összefüggő kóros állapotok mindegyike rendkívül összetett tünet együttes, mely az egész szervezetet érinti. A tünetek bármely életkorban jelentkezhetnek, és igen változatosak lehetnek.

haj

Hajhullás okának laboratóriumi vizsgálata

A kóros foltos, vagy diffúz hajhullás hátterében álló hormonális eltéréseket, immunbetegségeket, hiányállapotokat, vérképzőrendszeri eltéréseket, gyulladásokat, májműködési eltéréseket vizsgálunk.

meh

Harmony prenatális teszt

A magzat fizikai és szellemi fejlődését nagyban befolyásolja a Down-szindróma kialakulásának kockázata, amelynek szűrését a terhesgondozás keretén belül kérheti a páciens.

maj

Hasnyálmirigy funkció laborcsomag

A hasnyálmirigy működését vérvétellel történő laborvizsgálat (amiláz, lipáz, keményítő terhelés) segítségével vizsgáljuk, emésztési problémák esetén.

maj

Inzulinrezisztencia vizsgálati csomag

Az inzulinrezisztencia vizsgálat során terheléses vércukor vizsgálatot végzünk, mellyel párhuzamosan mérjük az inzulin szintjét és mutathatjuk ki az inzulin rezisztens állapotot.

bel

Irritábilis bél szindróma (IBS) laborvizsgálat

Hasi fájdalom, haspuffadás, széklet problémák esetén végezzük. Az IBS labor során az emésztés működését és eltérését, a bélrendszer glutén okozta betegségét, fertőzését nézzük.

sziv

Kardiovaszkuláris rizikófaktor laborvizsgálati csomag

A kardiovaszkuláris rizikófaktor laborvizsgálat keretein belül elsősorban a koszorúér betegség (koronária), érelmeszesedés és stroke (agyi érelzáródás) rizikóját vizsgáljuk.

inhalativ

Légúti allergia vizsgálati csomag – Inhalatív (légúti) panel

A légúti allergia esetében az immunrendszer a környezetben található anyagokra (pl. poratka, parlagfű, állatszőr) tévesen úgy reagál, mintha azok ártalmasak lennének.

maj

Májfunkció laborvizsgálati csomag

Felvilágosítást ad a máj gyulladásos eltéréséről, az epe kiválasztásról és a gyógyszerek, alkohol, drog, illetve egyéb toxikus anyagok májkárosító hatásáról.

no

Meddőségi laborvizsgálati csomagok

Meddőséget okozó véralvadási zavarok laboratóriumi vizsgálata, női meddőséggel kapcsolatos hormon vizsgálatok.

bel

Műtétet megelőző laborvizsgálatok

A műtét előtti laborvizsgálat keretében felmérjük a beteg egészségi állapotát, hogy az aneszteziológus döntsön a legalkalmasabb érzéstelenítésről.

no

Női gyermekvállalás laborcsomag

Szűrőcsomag a máj, vese, vérképzőrendszer, pajzsmirigy, hormon és szénhidrát- anyagcsere illetve a fertőzés elleni védettség vizsgálatára.

no

Női nemi hormonok laborvizsgálata

A ciklusfüggő hormonok szintjét két vérvétellel, a ciklus 3. (AMH, FSH, LH, tesztoszteron, prolaktin, ösztradiol) és 21. napján (progeszteron) nézzük.

no

Női változókor hormon laborvizsgálata

A ciklusfüggő hormonok szintjét két vérvétellel, a ciklus 3. (AMH, FSH, LH, tesztoszteron, prolaktin, ösztradiol) és 21. napján (progeszteron) nézzük.

ffi-no

Női/férfi egészség laborcsomag

A női/férfi egészség labor a máj, vese, vérképzőrendszer, pajzsmirigy, zsír és szénhidrát- anyagcsere működésére fókuszál.

nyelocso

Pajzsmirigy működés vizsgálati csomag

A pajzsmirigy hormonjainak (TSH, FT3, FT4) vérből történő mérése. A csomag tartalmazza a tüneteket nem okozó antitestek vizsgálatát is.

prostata

Prosztatamegnagyobbodás vizsgálat

A csomag a prosztatamegnagyobbodás okozta problémák laboratóriumi vizsgálatát foglalja magában vérből és vizeletből.

prostata

Szexuálisan terjedő betegségek (STD) laboratóriumi tesztjei férfiaknak

A férfiak genitális felépítettségéből eredően sokkal kisebb hányaduknál jelentkeznek a szexuális úton terjedő betegségek tünetei, ami azonban nem jelenti azt, hogy nem áll fenn fertőzöttség.

meh

Szexuálisan terjedő betegségek (STD) laboratóriumi tesztjei nőknek

A női szervezet intim területén számos mikroorganizmus él, ezek alkotják a hüvelyflórát. A tejsavtermelő Lactobacillusok biztosítják a normál baktériumközösség számára a kedvező közeget.

ver

Szexuálisan terjedő betegségek (STD) laboratóriumi teszt - vérvizsgálat

A szexuális úton terjedő betegségekre jellemző, hogy hosszú éveken át tünetmentesen lappanganak a szervezetben, vagy minimális, jellegtelen tünetek jelentkeznek.

izulet

Tejcukor és tejfehérje laborvizsgalat

A tej illetve tejtermékek elfogyasztása után jelentkező tünetek hátterében a tejfehérjék és cukrok okozta intolerancia is állhat.

cukorterheles

Terheléses laborvizsgálati csomagok

Terheléses vizsgálatok: Vércukor terhelés, Laktóz terhelés, Keményítő terhelés, Vas terhelés, Kortizol napi ritmus vizsgálat.

ver

Trombózisra való hajlam vizsgálata

A veleszületett és szerzett véralvadási zavarokat, valamint azon összetevők funkcióját vizsgálja, melyek trombózist illetve embóliát okozhatnak.

alak

Túlsúly okának laborvizsgálata

A túlsúly és az elhízás okának vizsgálata során mellékvese, pajzsmirigy és hasnyálmirigy hormon eltéréseket, anyagcsere paramétereket nézünk.

vese

Vesefunkció laborvizsgálati csomag

A laborvizsgálat során (vizelet, kreatinin, karbamid, húgysav és üledék) a vese kiválasztó működését, illetve beszűkülését nézzük.

gyomor

Zsíranyagcsere laborvizsgálati csomag

A laborcsomag segítségével vérzsírok szintjét (Koleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin) és ezek arányait mérjük.

Kérjük töltse ki űrlapunkat!
 
close-link
Laborcsomag árkalkulátor
 
1
1
1

Amennyiben az elvégzett laborvizsgálatok térítési díjának összege nem haladja meg a 4 000 Ft-ot,
akkor minimális 4 000 Ft vizsgálati díjat számítunk fel.


ÖsszesenFt
close-link