Skip to content Skip to footer

Orvosi akupunktúra

Bevezetés

Aggódik, hogy a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszerektől előbb-utóbb gyomorbántalmai lehetnek? Szeretné elkerülni a drasztikus, a szervezet számára megterhelő fájdalomcsillapító módszereket?

Az orvosi akupunktúra akár gyógyszerek és infúziós kúra nélkül segíthet csökkenteni a fájdalmat, és a tűktől sem kell tartania: az akupunktúrás kezelés során a tűk használata alig észrevehető, szinte semmit sem lehet érezni belőle.

Az orvosi akupunktúra bizonyos esetekben önálló terápiás lehetőség, de kiegészítő kezelésként is alkalmazható nyugati gyógyító terápiák mellett. Jól kombinálható például az orvosi kollagénterápiával.

akupunktura

Kinek ajánlott a kezelés?

  • Mozgásszervi, reumatológiai betegségek: nyak-, derék-, hát-, ízületi- és izomfájdalmak, gyulladások, ízületi porckopás, sérülések utáni rehabilitáció, fájdalomszindrómák esetén
  • Idegrendszeri megbetegedések: krónikus fejfájás, migrén, szédülés és fülzúgás egyes típusai, neuralgiák, Bell-parézis esetén
  • Légzőszervi betegségek: allergiák, visszatérő légúti megbetegedések esetén
  • Bőrbetegségek: allergiák és ekcémák bizonyos eseteiben
  • Egyes emésztőszervi betegségek: funkcionális hasmenések, refluxbetegség, bélgyulladások esetén
  • Nőgyógyászat: infertilitás bizonyos eseteiben, menstruációs ciklus zavarai, premenstruációs szindróma esetén
  • Túlsúly és elhízás kezelésének támogatására és függőségek kezelésében, így a dohányzásról való leszokásban is bizonyítottan hatékony kiegészítő módszer, mivel csökkenteni képes az éhségérzetet és a sóvárgásérzést

Kezelhető felületek

  • Teljestest-akupunktúra esetén a test bármely pontja (a fejtetőtől a lábujjakig), esetleg a panaszos területtől távol eső testtájakon is

  • Fülakupunktúra esetén a fül (önállóan dohányzás leszoktatás, esetleg túlsúly kezelésének kiegészítő kezelésében alkalmazható)

A kezelés előkészítése

A kezelés nem igényel otthoni előkészítést.

Az alábbi esetekben a beavatkozás nem végezhető el

Vérzékenységen kívül az orvosi akupunktúrának nincs általános ellenjavallata, azonban bizonyos esetekben egyedi mérlegelést igényelhet a kezelhetőség. Ez a konzultáció alkalmával megbeszélésre kerül.

A kezelés menete

A bőrfertőtlenítést követően nagyon vékony (0,18-0,25 mm vastagságú), egyszer használatos steril orvosi tűket vezetünk a bőr megfelelő mélységébe, egy kezelés során maximálisan 15 tű használatával (de lehet ennél jóval kevesebb is). A kezelés jellemzően fájdalmatlan, a finom tűszúrásokon kívül enyhe feszítést, bizsergést, melegségérzést, elektromosságérzést válthat ki a kezelt területen, illetve a testben szétáramlóan.

akupunktura-2-1024x576

A kezelések száma

A kezeléseket kúraszerűen alkalmazzuk, idegen anyagot nem juttatunk a szervezetbe. A teljestest-akupunktúra esetén egy kúra általában 10-12 kezelésből áll (súlyosabb, krónikus esetek igényelhetnek ennél jelentősen több kezelést is), melyet hetente 2 alkalommal javasolt elvégezni. Fülakupunktúra esetén a kezelési kúra lehet jelentősen rövidebb is. Fenntartó kezelésnek bizonyos esetekben ajánlott lehet heti, vagy havi 1 kezelés.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A kezelést követően nincs további teendő. A tűszúrások helyén kialakulhatnak apró bevérzések, melyek pár nap elteltével felszívódnak.

A kezelés ára

Konzultáció szakorvosunkkal orvosi akupunktúrás kezelés előtt: 25 000 Ft

Teljestest-akupunktúrás kezelés: 18 000 Ft

Fülakupunktúrás kezelés: 10 000 Ft
Tartóstű-kezelés önmagában.

Fülakupunktúrás kezelés: 6 000 Ft*
Tartóstű-kezelés teljestest-akupunktúrás kezeléssel egyidejűleg.
*A teljestest-akupunktúrás kezelés felára.

Fülakupunktúrás kezelés: 6 000 Ft*
Tartóstű-kezelés akupunktúrás konzultációval egyidejűleg.
*A konzultációs díj felára.

Fülakupunktúrás kezelés: 5 000 Ft*
Hagyományos tűvel (csak teljestest-akupunktúrával egyidejűleg).
*A teljestest-akupunktúrás kezelés felára.

Érdekel, visszahívást kérek!

Üzenjen nekünk!

close-link
blank
close-link