Skip to content Skip to footer

  +36 1 465 3100      +36 1 465 3131      kapcsolat@medicover.hu

Diagnosztikus hiszteroszkópia

Mikor indokolt?

A hiszteroszkópia (melyet gyakran méhtükrözésnek hívnak) a méh üregének vizsgálata egy speciális endoszkóppal (hiszteroszkóppal), amit a hüvelyen, a méhszájon, majd a méhnyakon keresztül vezetnek fel a méh üregébe.

Diagnosztikus hiszteroszkópia esetén lehetőség van a méh nyálkahártyájának és szöveteinek alapos vizsgálatára, mellyel kizárhatóak vagy megerősíthetőek a jó és rosszindulatú elváltozások.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

A beavatkozást indikáló panaszok

  • egyéb diagnosztikai vizsgálat (ultrahangröntgenCTMR) során méhen belüli elváltozás (mióma, polip, tumor) gyanúja merül fel
  • ismétlődő vetélések esetén az okok felderítésére
  • vérzészavarok (különösen menopauza utáni) esetén
  • meddőség esetén
  • méhen belüli idegen test (méhen belüli fogamzásgátló eszköz, „spirál”)
Diagnosztikus hiszteroszkópia

Hogyan zajlik a beavatkozás?

A vizsgálat során lehetőség van a felismert elváltozások kezelésére, műtéti megoldására is (operatív hiszteroszkópia).

műtétet általában intravénás altatásban vagy helyi érzéstelenítésben végezhetjük, enyhe nyugtatókkal kombinálva. A megfelelő előkészítést követően diagnosztikus hiszteroszkópia esetén az eszközt a méhnyakon át a méhűrbe vezetjük. Terápiás beavatkozás esetén szükséges a méhszáj tágítása is.

A hiszteroszkópon lévő kamera segítségével láthatóvá válik a méh belfelszíne, a petevezetékek méhűri szájadéka; felfedezhetőek az esetleges elváltozások (polip, mióma, összenövések, fejlődési rendellenességek, alaki elváltozások stb.)

Mik a veszélyei?

  • A fertőtlenítéshez, vagy az érzéstelenítéshez használt anyagokkal szemben túlérzékenységi reakció jelentkezhet, ami szakszerű ellátással kezelhető
  • A műtét során igen ritkán sérülhet a méhfal, ami további műtéti beavatkozást vonhat maga után (hastükrözés)
  • Kismedencei gyulladás (méh, petevezeték, petefészek) kialakulása esetén széles-spektrumú antibiotikum- és gyulladásgátló kezelést alkalmazunk

Medicover Egészségpénztáron keresztül szolgáltatásaink akár 20% adó-, és további 10% egyedi kedvezménnyel vehetők igénybe!
Részletek >>

Diagnosztikus hiszteroszkópia - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link