Skip to content Skip to footer

  +36 1 465 3100      +36 1 465 3131      kapcsolat@medicover.hu

Mivel foglalkozik az urológus?

Az urológus, a húgyutak (vese, húgyvezeték, húgyhólyag, húgycső) veleszületett és szerzett rendellenességeivel, betegségeivel foglakozik. Ide tartoznak a fejlődési rendellenességek, a fertőzések, gyulladások, kövességek, vizeletürítési nehézségek – nehéz vizelés, akaratlan vizeletvesztés –, és a daganatos megbetegedések. Az urológus szakorvos foglakozik továbbá a férfi nemi szervek (here, prosztata, hímvessző) problémáinak kivizsgálásával és kezelésével is.

A Medicover Magánkórház urológiai fekvőbeteg-ellátása kiterjed a női- és férfi húgyutak, a férfi nemi szervek, valamint a here betegségeinek műtéti úton történő kezelésére.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Circumcisio – körülmetélés

A körülmetélés a fityma sebészeti úton való eltávolítása. Egészségügyi okból leggyakrabban a panaszt okozó fitymaszűkület (merevedéskor feszülő gyűrű, visszatérő fitymagyulladás) miatt végezzük. A sebet felszívódó varróanyaggal egyesítjük, varratszedés nem szükséges.

Körülmetélés

Anti inkontinencia műtét

A TOT (anti inkontiencia műtét) műtét a vizeletcsepegés egyik formája, az úgynevezett stressz inkontinencia (hasprésre, erőlködésre bekövetkező vizeletvesztés) teljes vagy részleges megszüntetésére alkalmazható a konzervatív kezelési módszerek eredménytelensége esetén.

Frenulotomia – fitymafék átmetszése

Ilyen műtétet akkor javasolnak szakorvosaink, ha a fitymafék (a fityma és a makk közötti, azokat összekapcsoló kötőszöveti rész) rövidsége problémát okoz.

Dorsal incisio – fityma bemetszése

A fityma bemetszését akkor végzik szakorvosaink, ha hegesedés, vagy más problémák ezt teszik szükségessé, hogy enyhítsék a fennálló panaszokat. Alternatív eljárása a körülmetélésnek.

Hydrocelectomia – here vízsérv műtéte

A here vízsérv folyadékkal telt tömlőt jelent a here körül, csupán nevében hasonlít az igazi sérvre. A hereburok folyamatosan termel savós folyadékot, ami normál esetben fel is szívódik. Amennyiben a folyadék fennmarad és panaszt okoz, műtétileg eltávolítható.

Spermatocysta műtéte

A mellékherében kialakult vízzel telt cisztát nevezzük így. Jóindulatú, általában kis méretű, panaszt ritkán okoz.  Műtétet azon ritka esetekben végzünk, amikor a mérete vagy az érzékenysége panaszt okoz.

Epididymectomia – mellékhere eltávolítás

Az epididymectomia a mellékherének műtéti úton való eltávolítását jelenti. Csak a legritkább esetben, sikertelen gyógyszeres kezelés ellenére fennálló, panaszt okozó krónikus gyulladás esetén javasoljuk.

Laparoszkópos here visszértágulat műtét

Laparoszkópos here visszértágulat műtét

A here visszértágulat (varicocele) a herét körülvevő vénás érhálózat kóros kitágulása, mely többnyire baloldalon (ezen az oldalon a herékbe több vér áramlik) alakul ki. A betegség a vénák nem megfelelő működésének következménye. Az esetek többségében tünetmentes. Előfordul azonban, hogy a herezacskóban húzó -, kellemetlen érzés tapasztalható, vagy fájdalomérzet alakul ki a herékben, hosszú ideig tartó ülés vagy állás esetén, illetve megerőltető edzést követően. A here visszértágulat súlyosabb stádiumában merevedési zavarokkal jár és a férfi nemzőképességet veszélyezteti. Ebben az esetben laparoszkópos here visszértágulat műtétet végzünk, mely a has felnyitása nélkül végzett, hatékony, a nyílt műtéttel ellentétben enyhébb fájdalommal és kisebb mértékű vérzéssel járó beavatkozás.

Castratio – hereeltávolítás

A kasztrálás olyan műtét, mely során az egyik, vagy akár mindkét herét is eltávolítják. Általában súlyos esetekben kerül sor erre, például ha daganatos megbetegedés áll fenn. A műtét 1-1,5 órát vesz igénybe, altatásban végzik szakorvosaink.

Bőrelváltozások kimetszése (condyloma, heg, atheroma, idegentest, stb.)

Meatotomia – húgycsőnyílás bemetszése

Apróbb bőrelváltozások, mint hegek, szemölcs, kásadaganat, idegentest kezelését is végezzük kórházunkban. Felmerülő kérdés vagy igény esetén kérjük, keressen bennünket bizalommal.

A húgycsőnyílás bemetszése akkor szükséges, ha hegesedés, gyulladások, berepedés, katéterezés vagy egyéb okok miatt a húgycső nyílása beszűkült. A műtéttel biztosítható az akadálytalan vizeletürítés. A műtét során egy apró metszést ejt a szakorvos, hogy a páciens visszanyerje teljes funkcionalitását.

Húgycsövön keresztüli (transurethralis) húgyvezeték szájadék bemetszése

A transurethralis ureterocele műtét a húgyvezeték szájadékának bemetszése, mely a húgycsövön keresztül történik, a hasfal megnyitása nélkül. A műtét segít, hogy a veséből a hólyagba történő vizelet áramlás akadálytalanná váljon.

Húgyhólyag biopszia endoszkópos úton

A húgycsövön keresztül endoszkópos úton történő húgyhólyag biopszia során műtéti körülmények közt kerül sor a szövettani mintavételre a húgyhólyagban található elváltozásból.

Húgyhólyagdaganat eltávolítása műtét

A húgyhólyagdaganat eltávolítása műtét során eltávolításra kerül a húgyhólyag űrterében lévő elváltozás, növedék.

A rosszindulatú hólyagdaganat veszélye abban áll, hogy amennyiben későn kerül felfedezésre, úgy a húgyhólyagfal mélyebb rétegeibe is bejut és távoli áttéteket képez.

Húgyhólyagnyaki szűkület endoszkópos bemetszése

A húgyhólyagnyaki szűkület endoszkópos bemetszése a húgyhólyag belső záróizmainak elmerevedése esetén alkalmazott műtéti eljárás. Segítségével a megszüntethető a hólyag nyitásának és a vizelet ürítésének nehezítettsége, illetve ezáltal a vizeletpangás és a fertőzések kialakulása is.

Laparoszkópos veseciszta műtét

A veseciszta kezelésének szükségességét annak mérete, helyzete és a páciens életkora határozhatja meg. Nagyméretű (7cm-nél nagyobb) ciszták műtéti kezelése válhat szükségessé, ugyanis ha a ciszta sérül vagy megreped a vesét ért trauma hatására, hirtelen vérzés alakulhat ki, ami azonnali műtétet tehet szükségessé. Ezt elkerülendő, a nagy ciszták esetén megfelelő kivizsgálást követően laparoszkópos veseciszta műtét javasolt.

Kényelmi szolgáltatások

Modern, kellemes hangulatú, légkondicionált egyágyas szobában helyezzük el ügyfeleinket. Minden szobához saját fürdőszoba, hűtőszekrény és televízió tartozik, valamint ingyenes WIFI hozzáférés is elérhető. Ügyfeleinknek egyéni nővér felügyelet is biztosítunk, aki a tartózkodása alatt segíti az Ön folyamatos gyógyulását.

Medicover Egészségpénztáron keresztül szolgáltatásaink akár 20% adó-, és további 10% egyedi kedvezménnyel vehetők igénybe!
Részletek >>

Urológiai műtét - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link