Skip to content Skip to footer

  +36 1 465 3100      +36 1 465 3131      kapcsolat@medicover.hu

Általános gyermekgyógyászat

Tudjuk, hogy minden szülő számára gyermeke egészsége a legfontosabb. Gyermekgyógyászati szakrendeléseinken gyermekorvosaink ezért a betegségorientált gyógyítás mellett nagy hangsúlyt helyeznek a prevencióra is, azaz a betegségek megelőzésére. Szakrendeléseinken a komplex terápia mellett egészségvédelemmel és egészségmegőrzéssel kapcsolatban is kérhet tanácsot felkészült szakorvosainktól.

Ha a gyermek beteg, a legnagyobb biztonságot egy felkészült szakorvos nyújthatja az aggódó szülő számára. Fontos számunkra, hogy a vizsgálatok során Ön és gyermeke is bizalommal forduljon a gyermekorvos felé, ezért orvosaink a vizsgálatok során a gyermek életkorának megfelelő módszereket alkalmaznak, Önt pedig részletesen tájékoztatják minden körülményről és a javasolt kezelés menetéről.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Általános gyermekgyógyászat

Gyermekgyógyászati szakvizsgálatok

A felsorolt szakterületek igénybevétele külön szakvizsgálat keretében történik, így nem képezik részét a gyermekgyógyászati szakvizsgálatnak.

Klinikáinkon több kiemelt szakterületen biztosítjuk a Medicovertől megszokott magas színvonalú ellátást gyermekek részére is. Szakorvosi területtől függően akár már 4 éves kortól elérhetőek:

Elérhető gyermekgyógyászati szakrendeléseinket ide kattintva tekintheti meg.

Milyen esetben javasolt gyermekgyógyász felkeresése?

Ez az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés a szülők részéről. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az állapotokat, amik minden esetben szakorvosi ellátást igényelnek:

  • Láz. A láz (38 fok feletti testhőmérséklet) önmagában nem feltétlenül jelent rosszat, ugyanis az emelkedett testhő elősegít a kórokozók leküzdését és fokozza a védekezőképességet. Ha azonban nagyon magasra emelkedik, vagy tartósan, több napja fennáll, mindenképp szükséges gyermekorvos felkeresése.
  • Légzőszervi panaszok. Krónikus légzési panaszok (asztma, szénanátha), vagy légúti allergiás reakciók esetén.
  • Bőrelváltozások. Bőrpír, allergiás reakciók, hólyagok, kiütések, berepedés, pikkelyek mind szakorvosi konzultációt igényelnek.
  • Emésztési panaszok. Ha a gyermeknél bizonyos ételek fogyasztása után emésztőrendszeri panaszok jelentkeznek (hasmenés, hányás, haspuffadás, görcsök, gyomorégés), vagy ezek valamelyike tartósan fennáll.
  • Húgyúti panaszok. A csípő, égő, esetleg véres vizelet, valamint az alhasi panaszok mielőbbi kezelést igényelnek.
  • Vegetatív tünetek jelentkezése. Szívdobogás-érzés, ájulás, szédülés, izzadékonyság gyakori előfordulása.
  • Súlyproblémák. Ha gyermeke túlsúlyos és nehezen, vagy egyáltalán nem tud fogyni és gyakran vissza is hízik, érdemes szakorvos segítségét kérni.
  • Sérülések. Minden szerzett sérülést, különösen, ha vérzéssel, vagy a végtagok törésével, kóros elmozdulásával jár, nézessünk meg szakorvossal.
  • Látás problémák. Ha látással kapcsolatos probléma merül fel, minden esetben keressünk fel szakorvost, hogy mielőbb javíthassunk a gyermek életminőségén.
  • Mozgásszervi panaszok. Ha gyermekünk testtartásán, vagy mozgásán bármilyen változást észlelünk, javasolt szakorvossal is megnézetni, hogy megelőzzük a csontosodási problémákat.
Gyermekgyógyászat - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link