Skip to content Skip to footer

  +36 1 465 3100      +36 1 465 3131      kapcsolat@medicover.hu

Húgyhólyag biopszia endoszkópos úton

A húgycsövön keresztül endoszkópos úton történő húgyhólyag biopszia során műtéti körülmények közt kerül sor a szövettani mintavételre a húgyhólyagban található elváltozásból.

Milyen esetben indokolt a húgyhólyag biopszia endoszkópos úton?

Húgyhólyag biopsziára abban az esetben van szükség, ha hólyagtükrözés során felmerül a hólyagdaganat gyanúja, de nem egyértelmű a kialakult elváltozás eredete, típusa.

Egyértelmű hólyag daganat esetén transurethralis műtétre kerül sor, melynek során kimetszésre kerül az elváltozás.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

Hólyag biopszia

Mi történik az endoszkópos húgyhólyag biopszia során?

Az endoszkópos húgyhólyag biopszia általános érzéstelenítés mellett (altatásban) történik. A műtét során a húgycsövön keresztül, speciális eszközt (reszektoszkópot vagy hideg biopsziás fogót) vezet a hólyagba a műtét végző urológus szakorvos, mellyel a gyanús területből mintát vesz. A műtét vérzéscsillapítással fejeződik be. A beavatkozás után a seb nyugalomba helyezése érdekében és esetleges öblítés-mosás céljából állandó hólyag katéter kerül behelyezésre.

A beavatkozás során levett szövetminták kórszövettani vizsgálatra kerülnek.

Milyen veszélyei lehetnek a beavatkozásnak?

Mint minden orvosi beavatkozásnak, így az endoszkópos húgyhólyag biopsziának is lehetnek veszélyei és szövődményei.

A műtét során sérülhet a hólyagfal, ami a műtét során ellátásra kerül, illetve vérzés léphet fel, amit koagulácioval (leégetéssel) csillapít az operatőr.

Mire számíthatok a beavatkozás után?

A beavatkozás után a húgyhólyag táján enyhe fájdalom jelentkezhet.

A műtét során behelyezett hólyagkatéter a műtétet követő napon kerül eltávolításra. A fertőzések megelőzésére, a fájdalom csökkentésére orvosi utasításra gyógyszeres kezelés alkalmazandó.

Kórházunkból a műtétet követő napon távozhat, miután kezelőorvosa mindenre kiterjedően tájékoztatja Önt a kezelés további lehetőségeiről, menetéről.

Mit okozhat, ha nem kerül sor a beavatkozásra?

Amennyiben nem kerül sor a mintavételre, nem állítható fel pontos diagnózis, ami a megfelelő kezelés kiválasztását akadályozza, így további állapotromlás léphet fel.

Műtét a Medicover Kórházban

Mit foglal magában az endoszkópos húgyhólyag biopszia ára a Medicover Kórházban?

Az endoszkópos húgyhólyag biopszia ára magában foglalja a beavatkozás költségét, valamint a műtét utáni kórházi tartózkodás és az utólagos kontroll díját.

Az előzetes szakorvosi konzultáció, valamint a műtétet megelőző vizsgálatok díja nem képezi a műtéti díj részét, ezek költségéről érdeklődjön Ügyfélszolgálatunkon.

Kényelmi szolgáltatások

Modern, kellemes hangulatú, légkondicionált egyágyas szobában helyezzük el ügyfeleinket. Minden szobához saját fürdőszoba, hűtőszekrény és televízió tartozik, valamint ingyenes WIFI hozzáférés is elérhető. Ügyfeleinknek egyéni nővér felügyelet is biztosítunk, aki a tartózkodása alatt segíti az Ön folyamatos gyógyulását.

Medicover Egészségpénztáron keresztül szolgáltatásaink akár 20% adó-, és további 10% egyedi kedvezménnyel vehetők igénybe!
Részletek >>

Húgyhólyag biopszia endoszkópos úton - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link