Skip to content Skip to footer

Kutatásokkal igazolták az egészségbiztosítás előnyeit

HealthPrize Technologies társ-alapítója és a Princeton Healthcare System alelnöke bevonásával vizsgálták az egészségbiztosítás munkavállalóra és a vállalatra gyakorolt hatásait, ami után négy fontos területet emeltek ki.

Kutatásokkal igazolták az egészségbiztosítás előnyeit

1. Minimalizálja a munkából kieső napok számát

Logikus, hogy az egészséges munkavállaló kevesebb időt tölt távol munkahelyétől, és ezáltal produktívabb. Minél jobb az egészségi állapota egy dolgozónak, annál kevésbé valószínű, hogy betegség miatt távol marad a munkavégzéstől. A betegségek megelőzésében és az egészség fenntartásában egyaránt fontos a lelki és fizikai jól lét.

Azt tapasztalták, hogy a rendszeres prevenciós vizsgálatokon részt vett alkalmazottak hozzáállása és hatékonysága javult. Ez mindkét fél részére előnyt jelent: az egészséges munkavállaló energikusabb, a vállalat teljesítménye pedig növekszik.

2. Pénzt takarít meg

A felelős cégvezetés minden esetben a cég hosszú távú érdekeit veszi figyelembe, amikor a munkavállalók egészségmegőrzéséről dönt. Minden munkából történő kiesés el nem végzett munkával párosul, ami a hatékonyságra is kihatással lehet. Egy komoly betegség miatt hosszú időre táppénzen lévő kolléga a vállalat számára további költségeket jelent. Az éves prevenciós vizsgálatok, valamint a stabil folyamatosan rendelkezésre álló magán-egészségügyi ellátás biztos alapot nyújt egy egészséges munkavállalói állomány megteremtésére és fenntartására.

3. Nő az elégedettség és az elkötelezettség

Az egészségbiztosítás bevezetésével a vállalat céljai lehetnek tisztán gazdasági célok is, de még ebben az esetben is nőni fog a munkavállalók elégedettsége a munkaadóval szemben. Kimutatták, hogy az egészség megőrzését célzó juttatások segítik a munkáltatókat abban, hogy dolgozóik elköteleződjenek. Egyes szektorokban és pozíciókban már nem a munkáltató dönt a jelöltek között, hanem a munkavállaló választja ki, hogy hol szeretne dolgozni. Azon cégek, melyek ilyen előnyöket és lehetőségeket kínálnak, nagyobb eséllyel szerzik meg a legjobb jelölteket. További előny, hogy a dolgozók motiváltabbak, szívesebben dolgoznak, nagyra értékelik ezt a szemléletet, hozzáállást és megbecsülést.

4. Hozzáadott érték a vállalatnak és a munkavállalónak is

Az idő egyre nagyobb érték, az egészségbiztosításon keresztül az egészségesebb életmód ebben is képes segíteni. A munkavállalók jobban és többet tudnak más tevékenységre figyelni, erőforrásaikat összpontosítani, legyen az szabadidős tevékenység vagy munkavégzés. A kollégák akaratlanul is jó példát állítanak családjuk, ismerőseik, barátaik elé, azzal, hogy „egészségükkel hirdetik” a vállalat feléjük irányuló megbecsülését.

Egészségbiztosítással nő az elégedettség és az elkötelezettség

+1 Az Y és a Z generáció is fontosnak tartja a vállalati egészségbiztosítást

Az Employee Benefit Research Institute által publikált tanulmány szerint, habár az Y generációnak a legkevésbé fontos, hogy egy vállalat milyen béren kívüli juttatásokat nyújt, azért náluk is kiemelt szerepet élvez a vállalati egészségbiztosítás. A felmérésben résztvevők 60%-a szerint a vállalati egészségbiztosítás a legvonzóbb béren kívüli juttatás. Érdemes arra számítani, hogy ez a szám növekedni fog a következő években, mivel az Y generáció legidősebb tagjai hamarosan elérik a 40 éves kort. Az idősebb generációknak még ennél is fontosabb ez a juttatás, a baby boomer-ek 67%-a gondolja ezt a legfontosabb juttatásnak, míg az X generáció 63%-a vélekedik így. Egy másik kutatás arra is rávilágít, hogy a Z generáció, amelynek legidősebb tagjai mostanában lépnek be a munkaerőpiacra és kezdik el az első főállású munkájukat, szintén fontosabbnak tartják az egészségbiztosítást, mint a vállalat által kínált irodai masszázst, vagy a közös terekben elhelyezett pingpong asztalokat.

Kérdezzen a Medicovertől!

Várjuk kérdéseit a következő e-mail elérhetőségen: egeszsegbiztositas@medicover.hu

Vagy töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat és kötelezettségmentesen tájékoztatjuk az egészségbiztosításban rejlő lehetőségekről!

Kutatásokkal igazolták az egészségbiztosítás előnyeit - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link