Skip to content Skip to footer

7 dolog, amit jó tudni mielőtt egészségbiztosítást köt

Az orvosi ellátás mindig is magas költséggel járt, de az utóbbi évtizedekben saját tapasztalatból is sokan igazolhatják az egyre növekvő orvosi költségeket. Az egészségbiztosítás jó lehetőséget teremt arra, hogy ha valóban szükség van az ellátásra akkor az ne terhelje meg a pénztárcánkat. Vállalati szinten pedig bizonyítottan értékteremtő, a megbecsülés érzését és lojalitást növelő hatással bír.

Összegyűjtöttünk, hogy mi az, amire érdemes mindenképpen kitérni az egészségbiztosítási tárgyalások során.

1. Kérje az egészségbiztosítási szakértők tanácsát!

Egészségbiztosítónknál felkészült szakemberek segítenek abban, hogy a vállalata megtalálja a munkavállalóinak megfelelő és lehető legjobb konstrukciót.

2. Milyen fedezettel rendelkező biztosításra van szükség?

Minden egészségbiztosító különböző csomagokat állít össze, melyeknek meghatározott elemei vannak. A legegyszerűbb biztosítások általában folyamatos – szűrő jellegű ellátást biztosítanak és egyes akut problémák esetén nyújtanak bizonyos számú ellátási lehetőséget.

A legnépszerűbb csomagok már folyamatos, minden orvosi szakmát lefedő rendelkezésre állást biztosítanak, ezzel elérve, hogy még egy hosszabb kivizsgálást igénylő probléma esetén is biztonságban és komplex módon egy egészségügyi ellátó szervezésében történjen a kezelés.

A legmagasabb szintű csomagok már akár kórházi és műtéti ellátásokat is fedeznek.

Kérje az egészségbiztosítási szakértők tanácsát!
MILYEN SZINTEN FEDEZI AZ EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁS A KIEGÉSZÍTŐ TERÁPIÁKAT ÉS ELLÁTÁSOKAT?

3. Mit kérdezzünk a szakértőktől, mit hasonlítsuk össze mikor egészségbiztosítási csomagot választunk?

Mindenképpen érdekes, hogy az adott csomag milyen szakorvosi és diagnosztikai vizsgálatok esetén nyújt fedezetet. Hol érhetők el a szolgáltatások, különösen fontos egy országos hálózattal rendelkező cég esetén, hogy minden telephelye környékén megtalálható-e az egészségügyi szolgáltató, elérhető-e orvos egy rövid utazással.

4. Kire vonatkozik az ellátás, van-e lehetőség a családtag bevonására?

A vállalati egészségbiztosítások az adott vállalat munkavállalóit biztosítják, de mi a helyzet a családtagokkal? Minden olyan hozzáadott lehetőség, ami a dolgozó elégedettségére és a megbecsülés érzésére fókuszál, a vállalat számára is pozitív hatással bír, így megfontolandó szempont a családi kiterjeszthetőség lehetősége is.

5. Milyen szinten fedezi az egészségbiztosítás a kiegészítő terápiákat és ellátásokat?

A járóbeteg ellátáson kívül időszakosan előfordul mindenki életében, hogy fejlett diagnosztikai (MR, CT) kivizsgálásra, egynapos sebészeti beavatkozásokra, infúziós kezelésekre, gyógytornára, gyógymasszázsra, fogászati szűrővizsgálatra és kezelésre lenne szükség. Az egészségbiztosítások esetében is felmerül, hogy milyen szinten fedezi a biztosítás, elérhető-e a szolgáltató portfóliójában bármely kiegészítő ellátási forma.

6. Milyen egészségmegőrzési lehetőségeket kínál az egészségbiztosításon túl a szolgáltató?

Érdemes kitérni az egészségbiztosítási csomag hozzáadott értékeire is. Szervez-e a szolgáltató a vállalat telephelyén előadásokat, orientációkat, esetleg kihelyezett szűrővizsgálatokat. Elérhető-e egészséges életmód tanácsadás, dietetikai előadás a munkavállalók számára?

Milyen egészségmegőrzési lehetőségeket kínál az egészségbiztosításon túl a szolgáltató?

7. Van-e lehetőség a szolgáltatási helyek megtekintésére?

Az orvosi ellátáson felül az egyéni elégedettség egyik nagyon fontos eleme az ellátás környezete, maga a Klinika, esetleg Kórház. Érdemes tájékozódni, hogy a szerződéskötés előtt van-e lehetőség megtekinteni a majdani helyszíneket, hogy megfelelő környezetben és színvonalon biztosítják-e a kínált szolgáltatásokat. Egy nem jól megválasztott szolgáltatóról a munkavállalókban kialakuló kép a vállalat megítélésére is hatással lehet.

Kérdezzen a Medicovertől!

Várjuk kérdéseit a következő e-mail elérhetőségen: egeszsegbiztositas@medicover.hu

Vagy töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat és kötelezettségmentesen tájékoztatjuk az egészségbiztosításban rejlő lehetőségekről!

7 dolog, amit jó tudni mielőtt egészségbiztosítást köt - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link