Skip to content Skip to footer
  +36 1 465 3100      +36 1 465 3131     biztositas@medicover.hu

Vállalati megoldások

Minden felelős vezető tudja, hogy a cég sikeressége nagyban múlik a munkavállalókon is, a munkavállalók teljesítménye, tudásbeli hozzáadott értéke kulcsfontosságú a fejlődéshez. Napjainkban, különösen a speciális szaktudást igénylő hiányszakmákban, kiemelten fontos tehát figyelmet fordítani a jó munkaerő megtartására, ahol a pénzbeli juttatások mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a dolgozók és hozzátartozóik jólléte, egészségük megőrzése is.

A Medicover komplex egészségügyi szolgáltatást nyújtó vállalati egészségbiztosítása ebben nyújt hatékony segítséget.

Medicover Egészségbiztosítás

Kollégáink várják megkeresését!

Válasszon a vállalati egészségbiztosítási csomagjaink közül!

Egészségbiztosítás vagy menedzserszűrés?

A Medicover csoportos egészségbiztosításnak számos előnye van a menedzserszűréssel szemben.

Menedzserszűrés Egészségbiztosítás (White csomag)
Évente egyszeri állapotfelmérés előre megszabott szűrősorral (ez egyéni specialitásoktól független) Évente egyszeri állapotfelmérés – egyénre szabottan összeállított szűrősor (az egyéni specialitásokat figyelembe véve: életkor, nem, családi öröklődő betegségek, egyéni panaszok)
Egészségügyi juttatás, amely összevont jövedelemként adózik Az egészségbiztosítás más munkáltatói juttatásokhoz képest kedvezményesebben, egyes meghatározott juttatásként adózik
Ez egy leletkonzultációs lehetőség – nincs lehetőség az után követésre, kontrollvizsgálatok elvégzésére Korlátlan járóbeteg ellátás,
Fejlett diagnosztikai vizsgálatok (MR, CT)
Komplex laborvizsgálatok
Ambuláns műtétek

Vállalati egészségbiztosítás a Medicovernél

Kis- , közép- , és nagyvállalatok számára is ideális megoldás!

Vállalati egészségbiztosítás a Medicovernél

Miért előnyös a kollégák egészségének biztosítása?

Egy dolgozó betegség miatti kiesése számos többletköltséget von maga után, különösen, ha ez az időszak elhúzódik. A betegszabadság első 15 napján járó adó és járulékköteles távolléti díj, a helyettesítésre szánt túlórák díja, hosszabb távollét esetén új kolléga munkába állításának költsége, munkabére és járulékai mind a munkáltatót terhelik. Ez a magyar bruttó átlagbérre vetítve évente átlagosan több mint 110.000 forint többlet kiadást jelent a munkáltatónak, munkavállalónként.

A Magyar Nemzeti Bank jelentése is a nemzetgazdaság versenyhátrányaként említi a táppénzes napok magas számát, Ausztriához viszonyítva ez a szám ugyanis kétszer akkora.

A betegség miatti távollét azonban jelentősen rövidíthető, ha elérhető, minőségi ellátást és rendszeres szűrővizsgálati lehetőséget biztosítunk munkavállalóinknak.

Vegyünk egy gyakorlati példát

Termelésben a munkafolyamat szempontjából kulcspozícióban dolgozó munkavállalónk egyre gyakrabban panaszkodik zsibbadásra a karjában, ami már nehezíti a munkavégzését is. Először csak éjszakánként tapasztalta, így minden alkalommal megjelent a műszakban, mostanában azonban több alkalommal is félbe kellett szakítsa a munkavégzést a zsibbadás miatt.

Ha a munkavállaló nem rendelkezik egészségbiztosítással

Úgy dönt, hogy utána jár a panasz okának, ezért elmegy a háziorvoshoz, mivel nem tudja, mi okozhatja a panaszt. Ezzel sok esetben akár egy napra is kiesik a munkából.  A háziorvostól kap beutalót kardiológiára, és ortopédiára is, ahol pár nap múlva, illetve két héttel később kell megjelennie. A kardiológiai kivizsgálás szintén elvesz egy napot, majd a következő vizitig betegszabadságot vesz ki.

A következő héten felkeresi az ortopédiai szakrendelést is, ahol a vizsgálatot követően felmerül az alagút-szindróma gyanúja. Ez további kivizsgálást igényel, amire csak két hét múlva kap időpontot. Ezalatt, hogy ne veszítsen munkabéréből, bejár dolgozni, de csak csökkent formában tudja ellátni feladatát.

A következő vizsgálatot követően kiderül, hogy alagút-szindróma okozza a panaszt, ami műtéti beavatkozást igényel. A műtétet újabb két hét elteltével tudják elvégezni, ami előtt részt kell vennie a kötelező műtétet megelőző vizsgálatokon, a műtétet követően a teljes felépülés pedig 1-1,5 hét lábadozással jár.

A munkavállaló így legalább 25 munkanapot távol van, és a diagnózis felállításán át a teljes gyógyulásig több, mint 10 hét telik el, ami alatt meg kell oldani helyettesítését.

Medicover vállalati egészségbiztosítás esetén

A Medicover vállalati egészségbiztosítása által kínált komplex egészségügyi szolgáltatás lehetővé teszi, hogy ez az időszak lényegesen lerövidüljön, hiszen telefonos ügyfélszolgálatunkon a panaszok alapján kollégáink a megfelelő szakrendelésre irányítják a beteget, ahova a hívással egy időben, pár munkanapon belül tudunk időpontot biztosítani.

Ezt követően a diagnózis felállításához szükséges képalkotó, valamint laborvizsgálatokra, illetve kontroll vizsgálatokra szintén pár munkanapon belül sor kerülhet. Ezzel a diagnózis felállításának ideje lényegesen lerövidül, akár 2-3 héten belül megkezdhető a kezelés és a munkavállaló a 6. héten gyógyultan visszatérhet a munkába.

Milyen egyéb előnyökkel jár az egészségbiztosítás a munkáltató számára?

A munkavállalók távolléti idejének rövidülése mellett számos további előnyt is nyújt a munkáltatók számára a vállalati egészségbiztosítás:

 • Az egészségbiztosítás más munkáltatói juttatásokhoz képest kedvezményesebb adózású béren kívüli juttatás
 • A munkavállalók azokat a juttatásokat értékelik, amelyek valódi értéket képviselnek, hozzájárulnak saját és családjuk jóllétéhez. Ezek a juttatások növelik a dolgozói lojalitást.
 • A munkavállalók elkötelezettsége mérsékli a fluktuációt, ezáltal csökken a toborzás, kiválasztás és betanítás költsége is
 • Az egészséges, motivált munkaerő tudásával növeli a vállalat versenyképességét, ami javítja a vállalat munkaerő piaci pozícióját
elegedett_dolgozo2-1-700x500

Milyen előnyöket nyújtanak a Medicover egészségbiztosítási csomagjai a munkavállaló számára?

Egészségbiztosítási csomagjaink számos előnyt nyújtanak a munkavállalók számára is:

 • Nem kell időt fordítani magán orvosi rendelések felkutatására, telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül már az első hívás alkalmával adunk időpontot szakrendelésre, vagy vizsgálatra
 • Az időpontfoglaló rendszernek köszönhetően könnyen tervezhetőek a vizsgálatok
 • Nincs várólista
 • A csomagban foglalt vizsgálatoknak nincs további költsége
 • Gyors és egyszerű hozzáférést biztosít magas színvonalú egészségügyi ellátáshoz
 • Az egészségbiztosítás kiterjeszthető a családtagokra is, így ők is ugyanabban az ellátásban részesülhetnek

Mit kell tudni a Medicover szolgáltatás finanszírozó vállalati egészségbiztosításáról?

 • Különböző csomagokat kínálunk, a vállalatok igényeire szabva, a dolgozói állományra vetített fix éves díj mellett
 • Csoportos egészségbiztosítási szerződés esetén nincs kockázat elbírálás
 • Széles körű magán egészségügyi szakellátást biztosítunk országszerte, a választott biztosítási csomag által fedezett szakágakra
 • A biztosítási csomagtól függően éves prevenciós vizsgálatok és személyre szabott kezelések is igényelhetők
 • A Medicover telefonos Ügyfélszolgálatán keresztül munkanapokon kényelmesen foglalhatnak időpontot biztosított ügyfeleink
 • 24-órás telefonos egészségügyi tanácsadást nyújtunk biztosított ügyfeleink részére, bármilyen felmerülő egészségügyi probléma esetén
egeszsegbiztositas_ajanlat-700x500

Ajánlatkérés

Töltse ki az alábbi ajánlatkérőt, és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Felhívjuk figyelmét, hogy minimum 10 fős csoportos egészségbiztosítási kérésre tudunk ajánlatot küldeni.

Medicover Egészségbiztosító

A Svédországban bejegyzett Medicover Försäkrings AB (publ) részvénytársaság a régió dinamikusan fejlődő biztosítótársasága, Közép-Kelet-Európa több uniós országában nyitott fióktelepet és elsősorban vállalati egészségbiztosításokkal szolgál Ügyfeleinek.

A Biztosítót Magyarországon képviseli:

Medicover Försäkrings AB (publ) Magyarországi Fióktelepe
Székhelye: 1134 Budapest, Váci út 29-31. – Magyarország
Cégjegyzékszám: 01-17-000521, adószám: 22553221-1-41
Nyilvántartó cégbíróság: Fővárosi Törvényszék

Kapcsolat:

Medicover Försäkrings AB (publ) Magyarországi Fióktelepe
Levelezési cím: 1134 Budapest, Váci út 29-31.
E-mail: biztositas@medicover.hu
Tel.: +36-1-465-3150

Adatkezelési tájékoztató – Medicover Försäkrings AB (Publ) Magyarországi Fióktelepe

 

Medicover Egészségbiztosító - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link