Skip to content Skip to footer

Hogyan válasszunk arcformánknak megfelelő napszemüveget?

Medicover Optika
Medicover Optika

Hogyan válasszunk arcformánknak megfelelő napszemüveget?

Amikor napszemüveget vásárolunk, fontos, hogy a megfelelő UV-védelmen kívül arcunk mérete és formája is alapvető kritérium legyen. Ez nem csupán esztétikai és kényelmi okokból fontos, hanem azért is, mert a napszemüveg akkor tölti be tökéletesen funkcióját, ha megfelelően illeszkedik az archoz, ezáltal védve a szemet és a szem környékét a káros sugaraktól. A márka, szín és stílus kiválasztása előtt először arcunk formájának megállapítása szükséges: kerek, ovális, szívalakú, szögletes vagy hosszúkás az arcformánk?

A következőkben bemutatjuk, hogy milyen napszemüveget érdemes választani az 5 alap arcformához.

Az ideális napszemüveg kerek arcúaknak

A kerek arcúak számára ideális választás a téglalap alakú szemüveg, mely tagolja a homlok, az arccsont és az áll hármasát, így vékonyítva az összképet. A geometriai, például a most igencsak divatos nyolcszögletű formák szintén segítenek megtörni és ellensúlyozni a kerek arcvonalakat. A kerek arcúaknak tulajdonképpen minden szögletes fazon jól áll, ami megnyújtja, ezáltal vékonyítja az arcot. A macska- vagy pillangóformájú keretek a kerek arcúaknak szintén jól állnak, mivel az arccsont feletti területet emelik ki. A kerek, ovális és ívelt formák, illetve a keret nélküli és oversized modellek viszont esetükben elkerülendők.

Az ideális napszemüveg ovális arcúaknak

Az ovális arcúak számára szinte minden napszemüveg-forma jól áll, de leginkább azok a modellek, melyek elfedik a szemöldököt, és az arccsontig érnek. A macska- vagy pillangóformájú fazonok számukra is szerencsés választásnak bizonyulnak, az oversized modellek azonban semmiképp sem.

Az ideális napszemüveg szívalakú arcúaknak

A szív- vagy háromszög alakú arcformával rendelkezők homloka széles, álla viszont keskeny. Éppen ezért nekik azok a modellek állnak jól, melyek alsó része szélesebb, felső része pedig kissé ívelt, nem egyenes. A szívalakú arcúak számára a pillangóformájú és a pilóta szemüvegek kitűnő alternatívát jelentenek.

Az ideális napszemüveg szögletes arcúaknak

Szögletes arcforma esetén az éles arcvonások és kontúrok lágyítása a cél, ami kerek és ovális modellekkel lehetséges. Segítségükkel finomíthatóak, ellensúlyozhatóak a markánsabb vonalak és a karakteres állkapocs. A pilóta napszemüvegek számukra is tökéletes választás.

Az ideális napszemüveg hosszúkás arcúaknak

Ellentétben a kerek és ovális arcúakkal, a hosszúkás arcúak számára különösen jól állnak az oversized modellek, de a téglalap alakú, vastag keretes napszemüvegekkel sem lőhetnek mellé. A vékony keretes és kisebb lencsével ellátott típusok viszont esetükben mellőzendők.

Az arcforma megállapítása után már csupán egyetlen „akadállyal” kell szembenéznünk: a rengeteg márka, stílus, anyag- és színkombináció közül ki kell választanunk az ízlésünknek megfelelő napszemüveget. Segítünk dönteni: látogasson el exkluzív optikai üzleteinkbe, és válogasson kedvére világmárkás napszemüvegeink közül!

Leave a comment

Hogyan válasszunk arcformánknak megfelelő napszemüveget? - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link