Skip to content Skip to footer

Szürkehályog műtét a Medicovernél

Új beavatkozással bővítettük a Kórházunk műtéti palettáját

A szürkehályog, a szemlencse elszürkülését jelenti. Kialakulása során ahogy a kóros folyamat előrehalad, a látás az érintett szemen egyre homályosabbá válik. A látóélesség jelentős mértékű lecsökkenése esetén a szürkehályog eltávolítása javasolt. Ez az orvostudomány jelenlegi eredményei szerint, kizárólag műtéttel, az elszürkült szemlencse eltávolítását követően, műlencse beültetésével lehetséges.

A műtétet megelőzően egy, a szemen végzett ultrahangos vizsgálat segítségével a szakorvosunk megtervezi a beültetendő műlencsét. A tervezéskor minden esetben arra törekszünk, hogy távolra ne kelljen szemüveget viselni a műtött szemmel.

Ez azt jelenti, hogy csak a közeli tevékenységekhez, pl. olvasáshoz és computer használatához lesz szükséges szemüveg. Ettől az elvtől eltérhetünk, ha rövidlátás miatt egy újonnan megszokandó olvasószemüveg problémát jelent.

A beavatkozás rövid időintervallumú, melynek végén gézgombócos és merev kagylós kötéssel védjük az érintett szemet, amelyet a másnapi kontroll vizsgálat során távolítunk el.

Műlencse beültetéssel korrigálható tehát a fénytörési hibák nagy része. Lehetőség van multifokális, illetve a tórikus és egyben multifokális műlencsék választására is: ezek akár teljes szemüvegtől való függetlenséget eredményezhetnek, azonban nem ritkán kisebb-nagyobb kompromisszumokkal. További részleteket a szürkehályog műtétről és a műlencse beültetésről kórházunk weboldalán olvashat.

Szürkehályog műtét (cataracta) a Medicover Magánkórházban
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link