Skip to content Skip to footer

Dr. Szabó Éva kapta a Nancy Brinker-díjat

Nancy Brinker-díj

Örömmel számolunk be róla, hogy Dr. Szabó Évának, a Medicover radiológusának ítélték a Nancy Brinker-díjat. A volt budapesti amerikai nagykövetről elnevezett elismerést a mellrák elleni küzdelem résztvevői kaphatják meg, amelyet idén hatodik alkalommal adták át 2015. November 15-én az Egyesült Államok magyar nagykövetségén.

Dr. Szabó Éva a díjat a mellrák hatékonyabb kezelését segítő diagnosztikai tevékenységéért nyerte el. A díjjal nemcsak emlékplakett jár: Szabó Éva részt vehet egy decemberben, a texasi San Antonióban rendezendő rangos szakmai konferencián.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ezt, illetve a betegség megelőzésének fontosságát hivatott hangsúlyozni a Nancy Brinker-díj, amelyet hatodik alkalommal adtak át csütörtökön az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén.

Nancy Brinker

Nancy Brinker 2001 és 2003 között volt az Egyesült Államok budapesti nagykövete. 1982-ben ő alapította a Susan G. Komen Breast Cancer Foundation mellrák ellenes alapítványt, melyet a két évvel azelőtt elhunyt nővéréről nevezett el.

2001-ben Magyarországon életre hívta az azóta hagyománnyá vált Egészség Hídja kezdeményezést, amely a mellrák veszélyeire hívja fel a figyelmet. Nagyköveti kinevezése előtt több mint egy évtizedet töltött Washingtonban, három elnök – Ronald Reagan, George H.W. Bush és George W. Bush – vezetése alatt is. 2007 és 2009 között pedig protokollfőnökként dolgozott.

A nevét viselő díjat 2010-ben alapította Eleni Tsakopoulos Kounalakis akkori budapesti amerikai nagykövet.

Dr. Szabó Éva radiológus szakorvosunk kapta a Nancy Brinker-díjat
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link