Skip to content Skip to footer

Komplex egészségügyi megoldások vállalatok számára a COVID-19 járvány idején is

Cikkünk 2021.02.03-án frissült utoljára.

A hazánkban tavaly márciusban kezdődött COVID-19 járvány a munkavállalók és vállalatok számára is nagy megterhelést, nemvárt kihívást jelentett. Tovább nehezítette a helyzetet, hogy a járvány alatt korlátozottan vagy nehezen lehetett hozzáférni az állami egészségügyi ellátásokhoz. Cikkünkben megvizsgáljuk, hogy milyen hatással volt, illetve van a koronavírus az egészségügyre, és hogyan nyújthat segíthet a munkáltatók és munkavállalók számára a vállalati csoportos egészségbiztosítás.

Hogyan befolyásolta a koronavírus járvány az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést?

leghosszabb-700x500

Az egyik legészrevehetőbb változást a fekvőbeteg ellátásban, műtétekben okozta a koronavírus járvány. A nem sürgős műtéteket többször elhalasztották, ennek eredményeképpen tavaly júniusban több mint 28 300 személy várt valamilyen műtéti beavatkozásra, amely szeptemberre már 30 000 fölé nőtt.

A NEAK honlapja szerint jelenleg legtöbben szürkehályog (9797 fő), térd- (6499 fő) és csípőprotézis (5254 fő) műtétre várnak. A várakozási időt tekintve a szaruhártya műtétekre (például keratoplasztika, azaz a szaruhártya-átültetés) kell a legtovább várni, átlagosan 840 napot. Ezt követik a második, illetve harmadik helyen, az előbb említett térd- és csípőprotézis műtétek. A térdprotézis esetében a 2019. márciusi 365-tel szemben jelenleg 471 nap a várakozási idő, míg az utóbbinál 374 nap is lehet a várakozás a 2019 márciusban mért 291-gyel szemben.

Drasztikus növekedés látható várakozási időben a nyitott szívműtétek esetében is, amit az átlagos 56 nap helyett most 304 napon belül végeznek el, de egy gerincsérv műtétnél is 51 napot kell várni, míg korábban csak 5-öt, ahogy a sérvműtétekre is 220 napot 21 helyett.

A tavaly márciusi kormányrendelet értelmében, miszerint minden népegészségügyi szűrővizsgálat és járóbeteg szakrendelés elhalasztásra került, a műtétek mellett háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységeket is sürgősségi ellátásra korlátozták. A háziorvossal csak telefonon lehetett konzultálni, fogászati beavatkozásokat (mint például gyulladások ellátása [foghúzás], tályog megnyitás vagy állkapocs-ficam visszahelyezés) pedig csak sürgős esetben végeztek.

Medicover, a biztos pont a bizonytalan időkben is

A Medicover – a mindenkor vonatkozó szabályozásokban biztosított lehetőségeknek megfelelően – a járvány első és második hulláma alatt is folyamatosan biztosította egészségügyi szolgáltatásait budapesti és vidéki klinikáin, és ahogy jelenleg is, színvonalas, elérhető és megfizethető orvosi ellátást nyújtott.

Klinikáinkon, kórházunkban és fejlett diagnosztikai központunkban a járványügyi előírásokkal összhangban, az ügyfelek és dolgozók védelmében, minden páciens testhőmérséklete ellenőrzésre kerül belépéskor, továbbá a fertőzés elkerülésére kézfertőtlenítők vannak elhelyezve az ügyfél terekben, recepciókon, bejáratoknál. Ügyfeleinknek, dolgozóinknak és orvosainknak az arc eltakarására alkalmas maszk viselése kötelező.

Komplex egészségügyi megoldások vállalatok számára

Hogyan segíthet a Medicover vállalati egészségbiztosítás a koronavírus idején is?

Hogyan segíthet a Medicover vállalati egészségbiztosítás a koronavírus idején is?

A Medicover vállalati egészségbiztosítási WhiteBlue és Gold csomagok mindegyike széleskörű, korlátlan járóbeteg és laboratóriumi ellátást nyújt, melyek standard (például röntgen, ultrahang, EKG, mammográfia) és széleskörű diagnosztikai (például CT, MR, látótér) vizsgálatokkal is kiegészülnek.

Mindemellett lehetőség van évente egy prevenciós szűrővizsgálatra, ami segíthet különböző – akár súlyos – betegségek korai felismerésében, amelyek ezáltal idejében kezelhetők lesznek.

A korlátlan járóbeteg, laboratóriumi és diagnosztikai ellátások mellett a vállalati egészségbiztosítás további számos előnnyel jár mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló számára. Munkáltatói szemszögből fontos megemlíteni, hogy az egészségbiztosítás kedvezményesebb adózású béren kívüli juttatás (a teljes járulékos munkáltatói költség 35,99%) más bérként adózó munkáltatói juttatásokhoz képest. További előny, hogy a táppénzes napok csökkenésével nem keletkezik többletkiadás, hatékonyság csökkenés a vállalatoknál.

A munkavállalók számára biztonságot nyújt még a mostani bizonytalan időkben is, hogy gyorsan és könnyen juthatnak magas szintű, szakszerű orvosi ellátáshoz, mely kiterjeszthető a családtagokra is (gyermek és házastárs/élettárs). Ezáltal a munkavállaló elkötelezettebbé, lojálisabbá válik, ami növeli a vállalat versenyképességét, mérsékli a fluktuációt, csökkentve a toborzás, kiválasztás és betanítás költségét is.

Kérdezzen a Medicovertől!

Várjuk kérdéseit a következő e-mail elérhetőségen: egeszsegbiztositas@medicover.hu

Vagy töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat és kötelezettségmentesen tájékoztatjuk az egészségbiztosításban rejlő lehetőségekről!

Komplex egészségügyi megoldások vállalatok számára a COVID-19 járvány idején is
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link