Skip to content Skip to footer

  +36 1 465 3100      +36 1 465 3131      kapcsolat@medicover.hu

Merkaptánok és tioéterek okozta túlérzékenység

A merkaptánok és tioéterek okozta túlérzékenység vizsgálat kizárólag a Medicover Kórházban érhető el, a mintavétel csak kedd reggelenként lehetséges.

Egy gyökérkezelés során nem lehet teljesen eltüntetni a hátramaradt szöveteket és mikroorganizmusokat a gyökércsatornából, mely ideális élőhelye anaerob baktériumoknak (Porphyromonas gingivalisPrevotella intermedia, Fusobacterium nucleatum, Treponema denticola).

Ezek a baktériumok hidrogén-szulfidokat termelnek, mint például a metil-merkaptán, a tioéter, a dimetil-szulfid és a dietil-szulfid. Több mint 30 éve ismeretes, hogy ezek a vegyületek rendkívül toxikusak.

A tioéterek indukálják az immunsejtek citokintermelését (IFN-gamma és IL-10). Ezen citokinek mérésével megállapítható, hogy fennáll-e a merkaptánok és a tioéterek által kiváltott immunfolyamat.

A teszt arra alkalmas, hogy más vizsgálatokkal (pl. nagy érzékenységű képalkotó eljárásokkal) kiegészítve felderítse a szisztémás gyulladás lokális, szájüregből eredő okát. Ezenfelül alkalmas arra is, hogy monitorozza a terápia hatásosságát és a gyógyulás mértékét.

A vizsgálat vérből történik.

Merkaptánok és tioéterek okozta túlérzékenység - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link