Skip to content Skip to footer

Mit tehetünk szemünk egészségéért?

Szemünk az érzékelésben a legfontosabb szervünk, ugyanakkor a legérzékenyebb is. Ezért bármilyen változást, eltérést tapasztalunk látásukban, fontos, hogy mihamarabb szakorvoshoz forduljunk, megelőzve ezzel a komolyabb bajt. A Medicover szemészeti rendelésein a szem különböző betegségeivel foglalkoznak szakorvosaink, ahol a panaszok és szűrővizsgálati jellegű ellenőrzéseken túl, adott esetben műtéti megoldásokkal is állunk Ügyfeleink rendelkezésére. Az alábbi cikkben szemészeti műtéti lehetőségeinkről adunk bővebb tájékoztatást.

Milyen tünetekkel forduljunk szemészhez?

Abban az esetben, ha látása romlik, homályosan lát, szemgolyó fájdalmat érez, szeme begyullad vagy bevörösödik, környékén duzzanatot fedez fel, könnyezik, vagy szeme a fényre kifejezetten érzékennyé válik, mindenképpen ajánlott szemész szakorvos felkeresése.

Továbbá:

  • ha a korábbihoz képest úgy érezzük, hogy romlott a látásunk
  • ha bármilyen eltérést tapasztalunk a szemünkön
  • ha folyamatos fájdalmat érzünk
  • ha szemünk huzamos ideig piros, illetve vörös

A rendszeres szemészeti kontroll, azaz szemész felkeresése javasolt tünetmentes állapotban is, mert egy szemészeti szűrés fényt deríthet olyan, később súlyos problémákat okozó elváltozásokra is, melyek még panaszokat nem okoznak.

A vizsgálat elengedhetetlen bizonyos életszakaszokban is, amikor a panaszmentesség ellenére is kialakulhatnak egyes szembetegségek (pl. zöldhályog). Azokban az esetekben is javasolt a szemészet felkeresése, amikor tartós gyógyszerszedés áll fenn, vagy ha a családban már előfordultak különböző, örökletes szembetegségek.

Szemészeti beavatkozások, műtétek

Klinikáinkon felnőtt és gyermekszemészeti ellátással is rendelkezünk. A szemészeti vizsgálat egyéni és családi kórelőzmény felvételével, az esetleges panaszok részletes kikérdezésével kezdődik. A szemészeti vizsgálat (illetve adott esetben a szemészeti műtét) azért fontos, mert az időben felfedezett betegségek kezelésével megelőzhetők későbbi súlyosabb szövődmények, esetleg a látásromlás kialakulása.

Ambuláns szemészeti kisműtétek

A szemészeti kisműtétek fő célja a látási funkció javítása. Szemészeti beavatkozásaink között szerepel az árpa eltávolítás, atheroma eltávolítás, fibroma kimetszése, kúszóhártya eltávolítás, kétoldali felső szemhéjplasztika, az alsó szemhéj befordulásának, illetve kifordulásának kezelése, illetve xanthelasma kimetszése.

Műtéti lehetőségek a Medicover Kórházban

Alkalmas vagyok a műtétre?

A szemészeti kisműtétek az alábbi esetekben mérlegelendők:

  • az immunrendszert érintő betegségek megnehezítik a gyógyulást
  • amennyiben egyszerre több szembetegség áll fenn, nem biztos, hogy elvégezhető pl. a szürkehályog műtét

Kényelmi szolgáltatások

A beavatkozást követően a Medicover Kórház egyik modern, kellemes hangulatú, légkondicionált egyágyas szobájában helyezzük el ügyfeleinket. Minden szobához saját fürdőszoba, hűtőszekrény és televízió tartozik, valamint ingyenes WIFI hozzáférés is elérhető.

Mit tehetünk szemünk egészségéért?
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link