Skip to content Skip to footer

Megnyílt a Fejlett Diagnosztikai Központ

Megnyílt a Fejlett Diagnosztikai Központ

Örömmel értesítjük, hogy megnyitotta kapuit a Medicover Kórház és Fejlett Diagnosztikai Központ. A Kórház részlegeit bemutató sorozatunkban, elsőként a Medicover Fejlett Diagnosztikai Központ működéséről, újdonságairól szeretnénk tájékoztatást adni.

medicover_diagnosztika_mr-400x400

A 1,5 T Siemens MAGNETOM Aera MRI csúcskategóriájú készülék: a vizsgálattal járó bezártság érzés csökkentésére – Magyarországon kevés helyen elérhető – 70cm-es alagútátmérővel várja Önöket. Számos új, egyedülálló technológiai funkciót kínál, amely biztosítja a kiváló képminőséget és a professzionális képi diagnosztikát. Az MRI (mágneses rezonancia képalkotás) vizsgálatot döntően a koponya, a gerinc és az ízületek betegségeinek vizsgálatára alkalmazzuk, továbbá alkalmas a nyak, az emlő, a has és a kismedence kórfolyamatainak diagnosztizálására, valamint az erek állapotának megítélésére is.

Az MRI-vizsgálat elsősorban javasolt: fejfájás, szédülés, agyi történés, daganatos betegségek, sérülések, gerinc vagy ízületi problémák esetén.

Továbbá az emlő MRI-vizsgálat alkalmas plasztikai mellnagyobbító műtét során behelyezett implantátum épségének megítélésére is.

A központban egy Siemens Somatom Scope Power 16 CT készülék is telepítésre került. A CT-vizsgálat a röntgen sugárzás és a korszerű számítástechnika ötvözésével segíti a pontos diagnózis felállítását.

A CT vizsgálat széles körben alkalmazható: többek között az idegrendszeri (agyi és gerinc) betegségek keresésére vagy kizárására, az arckoponya és orrmelléküregek állapotának megítélésére, gyulladásos betegségek kimutatására, a daganat vagy gyulladás kezelésekor az eredményesség megítélésére.

Balesetek, sérülések esetén vérzés megállapítására, a csontok és lágyrészek állapotának megítélésére, az érszűkület illetve érelzáródás diagnosztizálására is alkalmas.

medicover_diagnosztika_ct-400x400
Megnyílt a Fejlett Diagnosztikai Központ
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link