Skip to content Skip to footer

Has és kismedence MR vizsgálat

A has és kismedence MR vizsgálat magában foglalja a hasi és a kismedencei MR-t, egyúttal azon szervek ellenőrzésére is sor kerülhet melyek a külön vizsgálat esetében nem láthatók.

A has és kismedence MR alkalmával a hasi zsigeri szervek – máj, lép, hasnyálmirigy, hasi nyirokcsomó régiók – valamint a belső nemi szervek és a húgyhólyag környékén az esetleges elváltozások feltárására kerülhet sor.

Milyen előkészítés szükséges?

Az MR vizsgálatot megelőzően minden esetben konzultáljon kezelőorvosával. A vizsgálat előtt 6 órával már ne étkezzen. A nagy erejű mágneses tér miatt fémet, illetve fémet tartalmazó eszközt (kulcs, bankkártya, ékszer, mobiltelefon) nem szabad a vizsgáló helységbe bevinni.

Amennyiben szervezetében még 2000 előtt beépített fém található, mindenképpen konzultáljon orvosával, hogy a vizsgálat elvégezhető-e. A 2000 után beépített fémek általában már biztonságosak és nem jelentenek akadályt az MR vizsgálatra nézve.

blank

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

MR vizsgálat

Van a vizsgálatnak mellékhatása?

Az MR vizsgálatnak mellékhatása nincs. Ismert allergia esetén a páciensnél nem végzünk kontrasztanyagos vizsgálatot.

Hogyan történik a has és kismedence MR vizsgálat?

A páciens hanyatt fekszik a vizsgálat ideje alatt. Az értékelhető felvételek érdekében fontos a mozdulatlanság. A vizsgálati idő alatt hallható kopogó jellegű gépzörej füldugó használatával csökkenthető.

Mely esetben nem végezhető el a vizsgálat?

Amennyiben szervezetébe szívritmus szabályozó (pacemaker) vagy 2000 előtti fém (csavar, implantátum, érszorító) került beültetésre, a vizsgálat nagy eséllyel nem végezhető el.

Mikorra várható eredmény?

Az elkészült felvételt a radiológus szakorvos véleményezi és az eredmény 3 munkanap múlva elérhetővé válik online rendszerünkben.

Üzenjen nekünk!

close-link
blank
close-link