Skip to content Skip to footer

  +36 1 465 3100      +36 1 465 3131      kapcsolat@medicover.hu

Has és kismedence MR vizsgálat

A has és kismedence MR vizsgálat magában foglalja a hasi és a kismedencei MR-t, egyúttal azon szervek ellenőrzésére is sor kerülhet melyek a külön vizsgálat esetében nem láthatók.

A has és kismedence MR alkalmával a hasi zsigeri szervek – máj, lép, hasnyálmirigy, hasi nyirokcsomó régiók – valamint a belső nemi szervek és a húgyhólyag környékén az esetleges elváltozások feltárására kerülhet sor.

Milyen előkészítés szükséges?

Az MR vizsgálatot megelőzően minden esetben konzultáljon kezelőorvosával. A vizsgálat előtt 6 órával már ne étkezzen. A nagy erejű mágneses tér miatt fémet, illetve fémet tartalmazó eszközt (kulcs, bankkártya, ékszer, mobiltelefon) nem szabad a vizsgáló helységbe bevinni.

Amennyiben szervezetében még 2000 előtt beépített fém található, mindenképpen konzultáljon orvosával, hogy a vizsgálat elvégezhető-e. A 2000 után beépített fémek általában már biztonságosak és nem jelentenek akadályt az MR vizsgálatra nézve.

Kérjen időpontot!

Kollégáink minden kérdésre választ adnak!

Üzenjen nekünk!

Ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol!

MR vizsgálat

Van a vizsgálatnak mellékhatása?

Az MR vizsgálatnak mellékhatása nincs. Ismert allergia esetén a páciensnél nem végzünk kontrasztanyagos vizsgálatot.

Hogyan történik a has és kismedence MR vizsgálat?

A páciens hanyatt fekszik a vizsgálat ideje alatt. Az értékelhető felvételek érdekében fontos a mozdulatlanság. A vizsgálati idő alatt hallható kopogó jellegű gépzörej füldugó használatával csökkenthető.

Mely esetben nem végezhető el a vizsgálat?

Amennyiben szervezetébe szívritmus szabályozó (pacemaker) vagy 2000 előtti fém (csavar, implantátum, érszorító) került beültetésre, a vizsgálat nagy eséllyel nem végezhető el.

Mikorra várható eredmény?

Az elkészült felvételt a radiológus szakorvos véleményezi és az eredmény 5 munkanap múlva elérhetővé válik online rendszerünkben.

Has és kismedence MR vizsgálat - Medicover
Elérhetőségek

Üzenjen nekünk!

close-link