Skip to content Skip to footer

Melanoma szűrőnapok a Medicovernél

Bőrünk testünk legkiterjedtebb szerve, amely rendkívül ellenálló a külvilág hatásaival szemben. A daganatos megbetegedések azonban a bőrt sem kímélik. A festékes anyajegyekből könnyen alakulhat ki rosszindulatú elváltozás, ami melanomához, az az bőrrákhoz (bőrdaganathoz) vezethet.

Az elváltozás hátterében álló pontos ok a mai napig nem tisztázott, azonban bizonyos, hogy az ultraibolya sugárzás nagymértékben növeli a melanoma kialakulásának kockázatát, emellett szerepet játszhat benne a beteg életkora és neme is. Az anyajegyek száma, elhelyezkedésük, alakjuk minden ember esetében más, ezért a melanoma gyanús eseteket csak egy szakavatott szem képes felismerni. Az elmúlt évtizedben megduplázódott a melanomás megbetegedések száma, így egy korai diagnózissal csökkenteni lehet a betegség halálos kimenetelűvé válását.

Az egyik legmalignusabb daganatos betegség – a melanoma szűrésére a Medicover Melanoma Szűrőnapokat biztosít budapesti Klinikáin, mely során a betegség célzott szűrővizsgálata történik.

A melanoma szűrővizsgálatot a Medicover bőrgyógyász szakorvosa végzi, egészségügyi szakszemélyzet asszisztenciájával. A bőrgyógyász a megtekintést követően amennyiben szükségesnek látja, dermatoszkóp segítségével vizsgálja tovább a gyanús anyajegyeket, bőrelváltozásokat. Indokolt esetben javaslatokat tesz komplex bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálatra, bőrmintavétel elvégzésére, illetve a gyanús, igazolt bőrelváltozás műtéti eltávolítására.

A Medicover népszerű szolgáltatásán keresztül biztosított Ügyfeleink gyorsan és könnyedén igényelhetik az éves melanoma szűrővizsgálatot. A szűrőnapok alkalmával a melanoma célirányos, gyors szűrésére van lehetőség, annak érdekében, hogy minél több ügyfél számára rendelkezésre tudjunk állni. Ezért az egyéb bőrpanaszok diagnosztizálására és kezelésére a Melanoma Szűrőnapok nem alkalmasak, azok ellátása a bőrgyógyászati szakrendelés keretein belül történik.

A melanoma szűrővizsgálat fájdalom- és kockázatmentes, terhesség alatt és szoptatás időszakában is elvégezhető. A terhesség okozta hormonváltozások hatására az anyajegyek változásnak indulhatnak, ezért várandós nőknek kifejezetten ajánlott a melanoma szűrés.

Amennyiben szeretne bejelentkezni hozzánk melanoma szűrővizsgálatra,
keresse bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 1 465 3131 telefonszámon!

Melanoma szűrőnapok a Medicovernél